Η Γλυφάδα φτιάχνει το δικό της λάδι για τις άπορες οικογένειες  

117
Αποκωδικοποιήθηκε, DNA, ελιάς,

Τις ελιές από τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής, θα μαζέψει και φέτος  ο Δήμος Γλυφάδας, από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου για καλό σκοπό. Τη στήριξη των άπορων οικογενειών της περιοχής.

Οι ελιές που θα μαζευτούν, προορίζονται για λάδι, το οποίο και θα παραχθεί επί τόπου, μέσω κινητής μονάδας, στους προαύλιους χώρους των σχολείων της πόλης.  Το τερπνόν μετά του ωφελίμου,  μιας  οι μαθητές και θα έχουν την  ευκαιρία, να παρακολουθήσουν από ειδικούς, πως γίνεται η διαδικασία και να αποκτήσουν μια χρήσιμη και πολύτιμη εμπειρία.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης, ο δήμος Γλυφάδας, καλεί όσους πολίτες επιθυμούν να πάρουν μέρος, βοηθώντας στη συγκομιδή ελιάς. Το λάδι που θα παραχθεί θα διανεμηθεί μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου, στους οικονομικά ασθενείς πολίτες.

Διαβάστε επίσης:  Βόλος: Τι ισχυρίστηκε η πρώην παίκτρια ριάλιτι για τα ναρκωτικά και τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή και να ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 213202 5396 και 2132025276 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή περίοδο, συγκεντρώθηκαν συνολικά με τη βοήθεια εθελοντών 4 τόνοι ελιάς. Σύλλογοι, σχολεία, φορείς και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν με κέφι και μεράκι στην προσπάθεια αυτή. Παρήχθησαν περίπου 600 κιλά αγνό παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα 0.7, τα οποία συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.