Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της

164

Κανονικά θα λειτουργήσει η Βουλή την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η Ολομέλεια θα συνεδριάσει τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

Με τη συμμετοχή μόλις του ¼ των μελών της και τη χρήση συνδυαστικής ερμηνείας του Κανονισμού της Βουλής, η Διάσκεψη έλαβε την απόφαση λειτουργίας της Ολομέλειας την Τρίτη, με θέμα το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη, με θέμα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Το παρών στη Διάσκεψη έδωσαν μόνο οι εκπρόσωποι του νεόκοπου σχηματισμού της Λαϊκής Ενότητας και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σημειώνεται ότι για την Δευτέρα το απόγευμα στις 18:30, έχει κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησής της, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε το αίτημα αποστολής των πρακτικών από τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.
Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Από τον ουρανό έπεσε η υπόθεση Novartis;

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι η σημερινή σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων με μονοκομματική σύνθεση -συμμετείχε μόνον η Λαϊκή Ενότητα – αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.

«Ο ορισμός Ολομελειών και Επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ό,τι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ