Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
23.7 C
Athens

Η καρδιά της νέας σχολικής χρονιάς χτυπάει στο δωρεάν on line οικουμενικό σχολείο “Aθηνά”

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά στο πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που ανανεώνει φέτος το «Στοίχημα με τη Γνώση» και καλεί όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου να ανακαλύψουν τα μοναδικά οφέλη τα διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ διδακτικών και ψυχαγωγικών προσεγγίσεων, το πρώτο δωρεάν e-δημοτικό σχολείο έχει ήδη κατακτήσει την καρδιά χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, καθώς, μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr έχουν ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια, με 42 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών της χώρας.

Η δωρεάν παροχή καινοτόμων και ποιοτικών εκπαιδευτικών λύσεων στις σημερινές αντίξοες συνθήκες από το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» αποτελεί μια ουσιαστική απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες τα τελευταία χρόνια, καθώς δυσκολεύονται να διαθέσουν χρήματα για την ενισχυτική διδασκαλία εκτός σχολείου.

Η πρωτοβουλία του πρώτου δωρεάν on line οικουμενικού Δημοτικού Σχολείου έχει λάβει διεθνή αναγνώριση, με αποκορύφωμα την επίσημη παρουσίασή του στην On Line Educa 2015, τη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση για την online εκπαίδευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού και πρωτοποριακού τρόπου εκπαίδευσης, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr δωρεάν πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνουν ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ.

Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, συμμετέχοντας στην Καθημερινή e-τάξη, στην οποία ο δάσκαλος, αξιοποιεί τον διαδραστικό πίνακα και τη video-κάμερα προκειμένου να βρίσκεται σε προσωπική επικοινωνία με τον μαθητή, να παρέχει καθοδήγηση στα video της μελέτης ανά κεφάλαιο, με επιλογή video-μαθημάτων, να επιλύει απορίες, να υποβάλλει τον μαθητή σε online διαγωνίσματα, ώστε να παρακολουθεί την πρόοδό του, αλλά και να επιβλέπει την ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεων μεταξύ των μαθητών, που εξελίσσονται σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο διαδικτυακό περιβάλλον.

Καλωσορίζοντας τη νέα σχολική χρονιά, ο Διευθυντής και συνιδρυτής του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», κ. Ιωάννης Κρόκος, δήλωσε: «Είμαστε πανέτοιμοι για μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη δημιουργικότητα και μάθηση. Το νέο εξελιγμένο και βελτιωμένο εκπαιδευτικό μας μοντέλο αποσκοπεί να μετατρέψει την εμπειρία της on line μάθησης σε μια άμεση και ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία που δεν γνωρίζει πλέον κανέναν περιορισμό. Ζωντανό κύτταρο της διαδικασίας αυτής αποτελεί ο on line δάσκαλος που είναι άμεσα παρών για να καλύψει κάθε ανάγκη του μαθητή και να βοηθήσει στην κατάκτηση και εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης.

Φέτος, στο Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» οι μαθητές θα γνωρίσουν ένα e-μάθημα πρωτόγνωρο, διασκεδαστικό και αποτελεσματικό, που θα τους εξασφαλίσει άριστες σχολικές επιδόσεις και θα τους κάνει να αγαπήσουν από την αρχή τη μάθηση και τη γνώση».

Καινοτομώντας για μία ακόμα φορά, το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο εισάγει φέτος ένα ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και κατ’ επέκταση της Νέας Ελληνικής, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Στόχος είναι από μικρή ηλικία τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την αρχαία Ελληνική γλώσσα και σκέψη και να διδαχτούν τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας, μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία.

Φέρνοντας στην πρώτη γραμμή τις ιδιαίτερες ανάγκες της προσχολικής μάθησης, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο προχωρά στην εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων, όπως τη Μέθοδο Cuisenaire, μια εξελιγμένη διδακτική προσέγγιση για την ανάπτυξη των μαθηματικών δεξιοτήτων, που μετατρέπει τη μάθηση σε μια ευχάριστη, ελκυστική και ζωντανή διαδικασία.

Επενδύοντας στην καινοτομία, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο στρέφεται και προς την Εκπαιδευτική ρομποτική, προετοιμάζοντας, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, νέα προγράμματα, στα οποία οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και να προγραμματίζουν από απλά μοντέλα μέχρι σύνθετα ρομπότ, με στόχο να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, αντλώντας από τις εμπειρίες τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Επιπλέον, με στόχο τη δημιουργική και ευχάριστη μάθηση, αλλά και την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών του Δημοτικού, το «Αθηνά» Οικουμενικό e-Σχολείο αναπτύσσει από φέτος νέα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα εκμάθησης σκακιού, που περιλαμβάνει ειδική πλατφόρμα, όπου τα παιδιά μπορούν να εξασκούνται πάνω στις σκακιστικές τους δεξιότητες. Συγχρόνως, συνεχίζει δυναμικά και φέτος τη λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν, μέσω της θεατρικής πράξης και γλώσσας, ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας, αυτoέκφρασης και δημιουργικής συμμετοχής.

Τέλος, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στους μαθητές ολιγοθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό. Από φέτος, παρέχει πλέον και τη δυνατότητα ζωντανής και άμεσης διδασκαλίας σε κάθε γεωγραφικά απομακρυσμένη περιοχή, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και φιλοδοξώντας να διασφαλίσει τη φυσική του παρουσία σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πολυετής εμπειρία των συνεργατών του Οικουμενικού Σχολείου, που αποτυπώνονται στην εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, μπορούν και εξασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες που διαρκώς εξελίσσονται και βελτιώνονται.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:

https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φοιτητικές Εκλογές: Πρωτιά για Πανσπουδαστική – Αρνείται το αποτέλεσμα η ΔΑΠ

Χωρίς εντυπωσιακές αλλαγές, αλλά με άνοδο συμμετοχής, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι φοιτητικές εκλογές, με τις κάλπες να έχουν κλείσει στις 19.00 το απόγευμα της...

Φοιτητικές εκλογές: Κάλπες σήμερα στα Πανεπιστήμια με φόντο την 21η Μαΐου

Σήμερα, Τετάρτη, διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια της επικράτειας Οι κάλπες θα στηθούν, για να αναδειχθούν τα μέλη των Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων. Προκειμένου οι φοιτητές...
Βάσεις 2020: Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους

Τι πρέπει να προσέξετε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκινούν σε λίγες μέρες. Οι τελευταίες μέρες κυλούν συνήθως δύσκολα, καθώς το στρες και η αγωνία για την έκβαση των εξετάσεων...
Πανελλαδικές εξετάσεις: Τι προβλέπει η μείωση της ύλης

Πανελλαδικές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι υποψήφιοι για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίοι διαγωνίζονται για 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι Πανελλαδικές 2023 θα αρχίσουν...
εκπαίδευση, Ελλάδα,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 Απριλίου η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1926.... Η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική δια νόμου για παιδιά ηλικίας 6 ως 14 ετών.

Το σκάκι “μπαίνει” στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Από τη νέα σχολική χρονιά, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού θα μπορούν να μάθουν σκάκι, όχι σαν μία παράλληλη δραστηριότητα εκτός προγράμματος...
Βάσεις 2020: Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους

Υπ. Παιδείας: 68.574 εισακτέοι φέτος στα ΑΕΙ

Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,244ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το πικρό «όχι» στον αδελφικό του φίλο: Γιατί ο Στέλιος Καζαντζίδης σταμάτησε να μιλάει με τον Χρήστο Νικολόπουλο

Συνυφασμένα στο μυαλό του κοινού τα ονόματα των Στέλιου Καζαντζίδη και Χρήστου Νικολόπουλου, «έντυσαν»...

Τουρκικές εκλογές υπό την απειλή των capital controls – Την ίδια ώρα ο Ερντογάν μοιράζει χρήμα

Καθώς την τουρκική λίρα βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, οι πολίτες προσπαθούν να διασφαλίσουν μια κάποια...

Η Τουρκία ακύρωσε τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση «Deniz Kurdu»

Το παρασκήνιο της απόφασης του Ερντογάν, η οικονομική κατάσταση και ο ρόλος των ΗΠΑ Όπως...

Αδιανόητο! Άνδρας κατάφερε να σπάσει στα 3 το μόριο του

Μια απρόσεκτη κίνηση κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης προκάλεσε τον πρωτοφανή τραυματισμό ενός...