Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021
9.9 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1932.... Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί για διαδοχικές επισκέψεις στη Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο, ζητώντας πενταετή αναστολή πληρωμής των τοκοχρεολυσίων των εξωτερικών...

Η καρδιά της νέας σχολικής χρονιάς χτυπάει στο δωρεάν on line οικουμενικό σχολείο “Aθηνά”

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά στο πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που ανανεώνει φέτος το «Στοίχημα με τη Γνώση» και καλεί όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου να ανακαλύψουν τα μοναδικά οφέλη τα διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ διδακτικών και ψυχαγωγικών προσεγγίσεων, το πρώτο δωρεάν e-δημοτικό σχολείο έχει ήδη κατακτήσει την καρδιά χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, καθώς, μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr έχουν ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια, με 42 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών της χώρας.

Η δωρεάν παροχή καινοτόμων και ποιοτικών εκπαιδευτικών λύσεων στις σημερινές αντίξοες συνθήκες από το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» αποτελεί μια ουσιαστική απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες τα τελευταία χρόνια, καθώς δυσκολεύονται να διαθέσουν χρήματα για την ενισχυτική διδασκαλία εκτός σχολείου.

Η πρωτοβουλία του πρώτου δωρεάν on line οικουμενικού Δημοτικού Σχολείου έχει λάβει διεθνή αναγνώριση, με αποκορύφωμα την επίσημη παρουσίασή του στην On Line Educa 2015, τη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση για την online εκπαίδευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού και πρωτοποριακού τρόπου εκπαίδευσης, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr δωρεάν πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνουν ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ.

Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, συμμετέχοντας στην Καθημερινή e-τάξη, στην οποία ο δάσκαλος, αξιοποιεί τον διαδραστικό πίνακα και τη video-κάμερα προκειμένου να βρίσκεται σε προσωπική επικοινωνία με τον μαθητή, να παρέχει καθοδήγηση στα video της μελέτης ανά κεφάλαιο, με επιλογή video-μαθημάτων, να επιλύει απορίες, να υποβάλλει τον μαθητή σε online διαγωνίσματα, ώστε να παρακολουθεί την πρόοδό του, αλλά και να επιβλέπει την ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεων μεταξύ των μαθητών, που εξελίσσονται σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο διαδικτυακό περιβάλλον.

Καλωσορίζοντας τη νέα σχολική χρονιά, ο Διευθυντής και συνιδρυτής του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», κ. Ιωάννης Κρόκος, δήλωσε: «Είμαστε πανέτοιμοι για μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη δημιουργικότητα και μάθηση. Το νέο εξελιγμένο και βελτιωμένο εκπαιδευτικό μας μοντέλο αποσκοπεί να μετατρέψει την εμπειρία της on line μάθησης σε μια άμεση και ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία που δεν γνωρίζει πλέον κανέναν περιορισμό. Ζωντανό κύτταρο της διαδικασίας αυτής αποτελεί ο on line δάσκαλος που είναι άμεσα παρών για να καλύψει κάθε ανάγκη του μαθητή και να βοηθήσει στην κατάκτηση και εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης.

Φέτος, στο Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» οι μαθητές θα γνωρίσουν ένα e-μάθημα πρωτόγνωρο, διασκεδαστικό και αποτελεσματικό, που θα τους εξασφαλίσει άριστες σχολικές επιδόσεις και θα τους κάνει να αγαπήσουν από την αρχή τη μάθηση και τη γνώση».

Καινοτομώντας για μία ακόμα φορά, το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο εισάγει φέτος ένα ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και κατ’ επέκταση της Νέας Ελληνικής, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Στόχος είναι από μικρή ηλικία τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την αρχαία Ελληνική γλώσσα και σκέψη και να διδαχτούν τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας, μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία.

Φέρνοντας στην πρώτη γραμμή τις ιδιαίτερες ανάγκες της προσχολικής μάθησης, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο προχωρά στην εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων, όπως τη Μέθοδο Cuisenaire, μια εξελιγμένη διδακτική προσέγγιση για την ανάπτυξη των μαθηματικών δεξιοτήτων, που μετατρέπει τη μάθηση σε μια ευχάριστη, ελκυστική και ζωντανή διαδικασία.

Επενδύοντας στην καινοτομία, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο στρέφεται και προς την Εκπαιδευτική ρομποτική, προετοιμάζοντας, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, νέα προγράμματα, στα οποία οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και να προγραμματίζουν από απλά μοντέλα μέχρι σύνθετα ρομπότ, με στόχο να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, αντλώντας από τις εμπειρίες τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Επιπλέον, με στόχο τη δημιουργική και ευχάριστη μάθηση, αλλά και την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών του Δημοτικού, το «Αθηνά» Οικουμενικό e-Σχολείο αναπτύσσει από φέτος νέα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα εκμάθησης σκακιού, που περιλαμβάνει ειδική πλατφόρμα, όπου τα παιδιά μπορούν να εξασκούνται πάνω στις σκακιστικές τους δεξιότητες. Συγχρόνως, συνεχίζει δυναμικά και φέτος τη λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν, μέσω της θεατρικής πράξης και γλώσσας, ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας, αυτoέκφρασης και δημιουργικής συμμετοχής.

Τέλος, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στους μαθητές ολιγοθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό. Από φέτος, παρέχει πλέον και τη δυνατότητα ζωντανής και άμεσης διδασκαλίας σε κάθε γεωγραφικά απομακρυσμένη περιοχή, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και φιλοδοξώντας να διασφαλίσει τη φυσική του παρουσία σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πολυετής εμπειρία των συνεργατών του Οικουμενικού Σχολείου, που αποτυπώνονται στην εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, μπορούν και εξασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες που διαρκώς εξελίσσονται και βελτιώνονται.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:

https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοϊός: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου για εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου για εκπαιδευτικούς

Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου κορωνοϊού για εκπαιδευτικούς, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας, εν όψει και του ανοίγματος της...
Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 Γενάρη είναι ο στόχος του υπουργείου παιδείας σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως. «Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ. Η κ. Κεραμέως αναγνώρισε ότι η φετινή χρονιά ενέχει μία αναστάτωση για όλους τους μαθητές και κυρίως για όσους θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις. «Μόλις ανοίξουν τα σχολεία, θα δούμε πως έχει προχωρήσει η ύλη και θα εξετάσουμε εάν χρειάζεται οποιαδήποτε προσαρμογή σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης», επεσήμανε αναφέροντας χαρακτηριστικά το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών και δευτερευόντως την ύλη. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Το 30% των φοιτητών που εισάγεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του. Αρκετοί μπαίνουν με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Η εικόνα αυτή δεν τιμά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των σπουδών» είπε χαρακτηριστικά. «Η πρόταση για ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν θα είναι οριζόντια, δεν θα είναι ίδια για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. Κάθε τμήμα θα θέτει ως βάση το ποσοστό επί της μέσης επίδοσης όλων των υποψηφίων. Θα εξαρτηθεί από τι θα ορίσει δηλαδή το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα», επεσήμανε η κα Κεραμέως.

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 Γενάρη είναι ο στόχος του υπουργείου παιδείας σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως. «Πορευόμαστε με βάση...
Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προτείνει να ανοίξουν πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στις 11 Ιανουαρίου

Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μεθόδων στις 7 Ιανουαρίου, καθώς η αποκλιμάκωση της πανδημίας δεν έχει φτάσει ακόμα σε...
Βουλή: Την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών λυκείων, την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ...
Κουπόνι 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές

Κουπόνι 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές

Επιταγή αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet,...
Από σήμερα οι αιτήσεις μετεγγραφές φοιτητών για σοβαρές περιπτώσεις

Από σήμερα οι αιτήσεις μετεγγραφές φοιτητών για σοβαρές περιπτώσεις

Από σήμερα 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι φοιτητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν να κάνουν την αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του...
Πρεμιέρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για δημοτικό και νηπιαγωγεία

Πρεμιέρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για δημοτικό και νηπιαγωγεία

Πρεμιέρα έκανε το πρωί της Τετάρτης η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Τα «τηλε-μαθήματα» θα ξεκινούν κάθε μέρα...

Βρείτε μας

7,719ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το ανέκδοτο: Είδα την πιο περίεργη τσόντα ever

-Είδα την πιο περίεργη τσόντα ever. Η τύπισσα πήγαινε με τρεις μαύρους και μετά...

Σοκ στο ΑΠΘ : Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, μετά τις καταγγελίες πρώην φοιτήτριας Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

Η πρώτη επέκταση του εθνικού χώρου από το 1947

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με το οποίο η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα...

Κοσσυφοπέδιο: Το δημοψήφισμα για ένωση με την Αλβανία και οι σερβικές αντιδράσεις

Ο αρχηγός της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, , αντέδρασε σήμερα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή