Η κοκκινοσκουφίτσα της Βουλής!

596
πρόσφυγες, στη χώρα, ευρώ,

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Όλοι μας ως παιδιά, αλλά και μετέπειτα ως γονείς έχουμε ακούσει και έχουμε διηγηθεί το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας. Τα παιδιά νομίζουν ότι είναι μία ψεύτικη ιστορία, αφού είναι παραμύθι. Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο νομίζαμε και μείς. Κι όμως η ζωή τα φέρνει έτσι που αρκετές φορές μας εκπλήσσει.

Ποια ήταν η κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ένα κοριτσάκι που φόραγε μία κόκκινη κάπα με κουκούλα.

Τι έπαθε η κοκκινοσκουφίτσα; Αιφνιδιάστηκε από τον κακό λύκο.

Δηλαδή το ίδιο πράγμα που έπαθε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αιφνιδιάστηκε από τον κ. Τσίπρα! Αναρωτήθηκε άραγε πόσες φορές η ίδια έχει αιφνιδιάσει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση με τα καμώματά της, τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και πλήθος βουλευτών του Κοινοβουλίου. Σιγά να μην αναρωτήθηκε; Αλλά και να το έκανε, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δικαίωσε σε κλάσμα δευτερολέπτου τον εαυτό της.

Έχω την εντύπωση ότι με τα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση και γενικότερα στην πολιτική σκηνή θα αναγκαστούμε να δικαιώσουμε τον κακό λύκο. Γιατί εάν κάτι τέτοια έκανε και η κοκκινοσκουφίτσα δικαίως την έφαγε ο κακός λύκος.

Διαβάστε επίσης:  Κλιμάκιο Αμερικανών στην Αθήνα για τα Μ1117 - Στην τελική ευθεία για την απόκτηση των θωρακισμένων

Δεν είναι δυνατόν η κοκκινοσκουφίτσα της Βουλής να μην άκουγε, να μην διάβαζε να μην έχει ενημερωθεί ότι πρέπει να πάρει ελικόπτερο να πάει στη γιαγιά της, για να πάει πιο γρήγορα και να επιμένει να πάει από το δάσος. Είναι λογικό, ο κακός λύκος να τα …πάρει στο κρανίο και να την φάει..

Κι αν θέλει να κάνει την ατρόμητη, δικαίωμά της, αλλά μην δικαιολογείται ότι αιφνιδιάστηκε; Είπαμε να μην λέμε παραμύθια. Αλλά ακόμη και αν συμφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο κυνηγός Λαφαζάν που στο παραμύθι (γιατί ορισμένα πράγματα μόνο στα παραμύθια συμβαίνουν) σκοτώνει τον κακό λύκο, γιατί επιμένει να περπατήσει μόνη της στο δάσος και δεν πάνε μαζί;

Τελικά στο σημερινό μας παραμύθι μάλλον θα δικαιώσουμε το λύκο που περιμένει την κοκκινοσκουφίτσα να τρέξουν τα πράγματα στη Βουλή, ενώ αυτή ταξιδεύει στο δάσος για να πάει φαγητό στην άρρωστη γιαγιά της, μαζεύοντας μαργαρίτες και ανεμώνες!