Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας» Ολάντ: «Είμαι μαζί σου – Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

82
Πούτιν, Ολάντ, Τσίπρας,

Υπέρ της συγκρότησης μίας ευρείας συμμαχίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ στο Κρεμλίνο.
Ο κ. Πούτιν δήλωσε πως στηρίζει τις γαλλικές προσπάθειες προς αυτό το σκοπό και είναι «έτοιμος» να συνεργαστεί με την Γαλλία στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο Ρώσο ομόλογό του τόνισε: «Είμαι μαζί σου αλλά θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε τον τρόπο με τον οποίο συνδυασμένα οι δυνάμεις μας θα αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και θα δώσουν τελικά λύση στην κατάσταση στη Συρία».

Διαβάστε επίσης:  Χαλκιδική: Η δημοσιογράφος Καρολίνα Κάλφα είναι η γυναίκα που ανασύρθηκε νεκρή από τους πυροσβέστες

Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στη Μόσχα αποτελεί τον τελευταίο σταθμό σε ένα μπαράζ διπλωματικών επαφών του Γάλλου προέδρου αυτή την εβδομάδα, με στόχο να σχηματιστεί ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους.