Η Σούζαν Σάραντον ψωνίζει κάλτσες και γάντια για τους πρόσφυγες (βίντεο)

99

Η Σούζαν Σάραντον  έμεινε μέρες και πρόσφερε πραγματική βοήθεια, ηθική και υλική.

Έφτασε στη Λέσβο στις 16 Δεκεμβρίου και αναχώρησε από τη χώρα μας ανήμερα τα Χριστούγεννα, σχεδόν 10 μέρες μετά. Η Σούζαν Σάραντον είναι όχι μόνο μια από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, αλλά επίσης μια πολύ γνωστή ακτιβίστρια, που μάχεται διεθνώς για τα δίκαια των αδυνάτων.

Εκτός από το τεράστιας σημασίας μήνυμα που δίνει σε όλον τον κόσμο – δεν είναι τυχαίο πως η είδηση της παραμονής της στη Λέσβο έπαιξε σε όλα τα διεθνή μέσα – η ίδια η Σάραντον έκανε πραγματικότητα όσα ήθελε να μεταδώσει στον κόσμο: Έμεινε με τους εθελοντές, βοήθησε στην υποδοχή των προσφύγων και τους περιποιήθηκε. Άκουσε τις ιστορίες τους, δάκρυσε με τον πόνο τους και φώναξε όπως μπορούσε πως αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μας για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Ως τελευταίο μήνυμά της, λίγο πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας, η Σούζαν Σάραντον ψώνισε κάλτσες και γάντια για τους πρόσφυγες, ενώ στο σχετικό βίντεο, λέει: «Αυτά τα Χριστούγεννα το δώρο είναι κάλτσες και γάντια. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, είναι όμως πολύ σημαντικό για τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο».

Διαβάστε επίσης:  Βόμβα από το ΣτΕ: Άσυλο σε έναν από οκτώ Τούρκους αξιωματικούς