Η σύγχρονη κουζίνα της πόλης, κεντρικός  άξονας των δράσεων του 5ου Thessaloniki Food Festival

190

Την προβολή της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσμα της δημιουργικής έμπνευσης των επαγγελματιών σεφ της πόλης, έχει ως κεντρικό άξονα η φετινή διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Thessaloniki Food Festival.

Οι δράσεις του 5oυ THESSALONIKI FOOD FESTIVAL θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο, όπως το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, εστιατόρια και  ξενοδοχεία της πόλης.

Το φεστιβάλ προσαρμόζεται στις ειδικές συνθήκες της εποχής, προβάλει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, αναδεικνύει σημεία και χώρους υγιεινών διατροφικών επιλογών και ενισχύει τη συνεργασία του με συλλόγους ευπαθών ομάδων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015: «Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δημαρχείο».
  • Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015: «Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης» σε εστιατόρια της πόλης.
  • Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015: «5 CHEFS της πόλης μας προτείνουν τη σύγχρονη εκδοχή της τοπικής κουζίνας» στο χώρο Ergon Agora.
  • Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015: «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» σε σχολεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας.
  • Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015:  Φιλανθρωπικό  Brunch σε συνεργασία με το σύλλογο «Δράση για την Κοιλιοκάκη» στο ξενοδοχείο The Mediterranean Palace.
  • Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015: Φιλανθρωπικό  Brunch σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική στο ξενοδοχείο The MET.
Διαβάστε επίσης:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Το “χαρτζιλίκι” μπορεί να αποτελέσει μία θαυμάσια άσκηση κοινωνικοποίησης