“Θάψανε” το νομοσχέδιο για τις μειώσεις σε υπουργούς και βουλευτές!

541

Αλήθεια τι έγινε το νομοσχέδιο που θα αφορούσε μειώσεις σε βουλευτές και υπουργούς;
Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την κυβέρνηση Τσίπρα, αν και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία ως γνωστόν ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου.
Αντίθετα, τα προαπαιτούμενα που επιβαρύνουν με φόρους όλους τους φορολογούμενους ήρθαν στη Βουλή κανονικά…

Για να μην ξεχνιόμαστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου όταν και τέθηκε το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση: «Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους. Γι’ αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών και εξορθολογίζει τις αποδοχές των Υπουργών, των Διοικητών Οργανισμών και των Προέδρων των ανεξάρτητων αρχών. Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο».

Διαβάστε επίσης:  Νέο εθνικιστικό κόμμα ιδρύει ο Ηλίας Κασιδιάρης (βίντεο)

Το νομοσχέδιο προέβλεπε μείωση 15% σε μισθούς υπουργών και γενικών γραμματέων, ολική κατάργηση του αφορολόγητου της βουλευτικής αποζημίωσης (ισοδυναμεί με μείωση 15-20% των βουλευτικών αποζημιώσεων) αλλά και μείωση των μισθών των διοικητών ΔΕΚΟ και των Προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι -όπως οριζόταν- θα αμείβονταν κατ’ ανώτατο με το 80% των νέων μισθών των γενικών γραμματέων.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι οι αποδοχές τους μπορούν να είναι κατ’ ανώτατο όσο του γενικού γραμματέα υπουργείου (4.750 ευρώ). Με το νομοσχέδιο, ο νέος μισθός τους θα διαμορφωνόταν κατ’ ανώτατο στα 3.230 ευρώ.

Δ.Τ.