Θεοδωράκης: Η χώρα πρέπει να κάνει άλμα προς το μέλλον

86
Θεοδωράκης: “Αγαπάς το Ποτάμι; Απόδειξη!

Την ανάγκη η χώρα να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που άσκησε στις 10 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.

Κατά την έξοδο του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: « Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή να σηκωθεί ο κόσμος να ψηφίσει, να ψηφίσει και να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του. Να μην γυρίσουμε στις παλιές ημερομηνίες, να μην γυρίσομε στον Γενάρη του 15 , να μην γυρίσομε στα προηγούμενα χρόνια, αλλά να φύγομε μπροστά. Η Ελλάδα μπορεί και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η Κρήτη και τα Χανιά δείχνει το δρόμο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πια θα είναι η αυριανή ημέρα, δήλωσε: «Από σήμερα το βράδυ πρέπει να είναι μια ημέρα δουλειάς. Και πρέπει να είμαστε όλοι αποφασισμένοι και εμείς είμαστε αποφασισμένοι, για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς. Θα πρέπει να ξεχάσουμε όλα αυτά που λέγαμε προεκλογικά ως προς την αντιπαράθεση και να θυμηθούμε όλα αυτά που λέγαμε, αν λέγαμε προεκλογικά, ως τις λύσεις των προβλημάτων. Πρέπει δηλαδή να συζητήσουμε, να αποκλείσομε το ενδεχόμενο νέων εκλογών που κανείς δεν θέλει και να συζητήσομε πώς θα αλλάξομε τη ζωή μας, πως θα αλλάξομε τη ζωή των παιδιών μας και πώς με μικρούς συμβιβασμούς θα συνεργαστούμε όλοι και θα κάνομε μια καλύτερη χώρα».

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας σε Ζάεφ: Χαίρομαι που η ΝΔ όχι μόνο σέβεται αλλά δίνει και μάζες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για κυβέρνηση συνεργασίας, επεσήμανε ότι αυτό θα κριθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού. «Το πάν είναι να έχουμε διάθεση συνεργασίας. Τώρα το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί και από την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς ζητάμε να μας δώσει τη δυνατότητα να γίνουμε η μηχανή των αλλαγών. Η μηχανή των μεταρρυθμίσεων. Γιατί η χώρα αυτή πρέπει να αλλάξει. Δεν πρέπει να την γκρεμίσουμε αλλά πρέπει να την αλλάξομε ριζικά» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.