Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα

114
Σταύρος Θεοδωράκης, Υγεία,

“Στόχος μας είναι το Ποτάμι να γίνει τόπος συνάντησης όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, να πείσουμε τον κόσμο ότι το Ποτάμι θα πρέπει να είναι η πρώτη του επιλογή”, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα, υπό την παρούσα σύνθεση της Βουλής, τονίζοντας ότι ο ρόλος του Ποταμιού είναι άλλος, δηλαδή αντιπολίτευση και προτάσεις.

Ο επικεφαλής του κόμματος έθεσε δύο όρους, να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, αλλά και ότι θα ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος, ώστε το κόμμα να υπερψηφίσει τον προταθέντα από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της Βουλής, Νίκο Βούτση. Κάλεσε, μάλιστα, και τα υπόλοιπα αντιπολιτεύομενα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής να πράξουν το ίδιο.

Διαβάστε επίσης:  Eurogroup: Οι κρίσιμες επαφές για το χρέος

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση χαράκτηρίζοντάς την ως μείγμα πρώην Πασόκων, πολλών λαϊκιστών με κάποια καλόπαιδα της δεξιάς και γραφικούς ακροαριστερούς.

Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Ποτάμι θα κερδίσει τη μάχη για τα δικαιώματα των πολλών, τους χαμένους των μνημονίων και τους παραμελημένους, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα ανταπόκριση του κόσμου στις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος.

Επεσήμανε, τέλος, ότι “το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται για τις θωπείες εργολάβων, εκδοτών και συμφερόντων” καταγγέλλοντας ότι “εκδοτικοί παράγοντες το έχουν μαράζι”, όπως είπε χαρακτηριστικά, “να φτιάξουν ένα δικό τους δυνατό τρίτο πόλο”.