Θερμή υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου στο Κογκρέσο

135

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Πάπα Φραγκίσκο, τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου. Κατά την είσοδο του ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χειροκροτήθηκε θερμά ενώ στο τέλος της ομιλίας του όλοι στην αίθουσα σηκώθηκαν όρθιοι ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Κατά την ομιλία του ο Πάπας απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, για μια πιο δίκαιη οικονομία και ζήτησε να μπει τέλος στην θανατική ποινή στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, τονίζοντας ότι κάθε ζωή είναι ιερή.

Στην ιστορική ομιλία του ο Ποντίφικας κάλεσε επίσης τους αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να ανοίξουν την καρδιά τους στις νέες γενιές μεταναστών και να εγκαταλείψουν την αύξηση ξενοφοβικών τάσεων στην πολιτική.

Διαβάστε επίσης:  Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Μας κάνει κήρυγμα ο άνθρωπος που έχει στρατό κατοχής στην Κύπρο

«Εμείς, οι άνθρωποι αυτής της ηπείρου, δεν φοβόμαστε τους ξένους, καθώς οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε ξένοι» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, γεννημένος στην Αργεντινή από ιταλούς γονείς. «Σας το λέω αυτό σαν γιος μεταναστών, γνωρίζοντας ότι πολλοί από εσάς κατάγεστε, επίσης, από μετανάστες» σημείωσε.

Μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο, ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε στο μπαλκόνι του Κογκρέσου, κάτω από το οποίο περίμεναν δεκάδες χιλιάδες άτομα. «Buenos Dias» είπε ο Πάπας στους συγκεντρωμένους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του στις ΗΠΑ ζήτησε από τον Θεό να ευλογήσει «τους πιο σημαντικούς εδώ – τα παιδιά».