ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Έτοιμοι ήταν οι Ρώσοι να ρίξουν σε τούρκικα F-16 (φωτο)

240

Χαμός επικράτησε στον εναέριο χώρο πάνω από την Συρία, τον οποίο ελέγχει η Ρώσικη αεροπορία, όταν έκαναν την εμφάνισή τους δύο τούρκικα μαχητικά F-16!

Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών F-16 επιχείρησε να προσεγγίσει δύο ρωσικά υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης Su-34, τα οποία όμως έχουν πλήρεις δυνατότητες διεξαγωγής αερομαχιών και εγκλώβισαν τα τουρκικά μαχητικά με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς (R-77-1) με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη από αυτή των AIM-120C των τουρκικών μαχητικών (80 χλμ. τα δεύτερα έναντι των 110 χλμ. του R-77-1) με αποτέλεσμα στην άμεση υποχώρησή των τελευταίων.

Ρωσικό αερομαχία1Το περιστατικό που συνέβη κοντά στο μέρος που καταρρίφθηκε το ρώσικο μαχητικό, μεταδίδουν διάφορα ρώσικα δημοσιογραφικά δίκτυα και επιβεβαιώνει ο ρώσος  γενικός Συνταγματάρχης, Αντρέι Καρταπόλοφ.

Η αντίδραση της Ρωσίας ήταν άμεση καθώς αμέσως δύο μαχητικά καταδιωκτικά SU34 πλησίασαν τα τούρκικα μαχητικά και ήταν με το δάκτυλο στην σκανδάλη!

Διαβάστε επίσης:  Καλιφόρνια: Το εντυπωσιακό φαινόμενο που δίνει στις ακτές μια απόκοσμη μπλε λάμψη (βίντεο)

Οι ρώσοι αμέσως προειδοποίησαν τους τούρκους πιλότους να αποχωρήσουν άμεσα από τον εναέριο χώρο καθώς η παρουσία τους κρίθηκε παράνομη!

Αφού έπειτα από 2 προειδοποιήσεις οι τούρκοι δεν αποχώρησαν, τα ρώσικα μαχητικά, επανήλθαν με άμεση αναχαίτιση και έτρεψαν τα τούρκικα σε φυγή!

Ρωσικό αερομαχία2Σύμφωνα με τον ρώσο Συνταγματάρχη το μήνυμα που προειδοποίησε τα τούρκικα μαχητικά ήταν το εξής:

Sukhoi :

“Για τους πιλότους των αεροσκαφών κλάσης 274 FL 18500 – F-16

Μπαίνετε σε περιορισμένο εναέριο χώρο που ελέγχεται από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία

Αν δεν αφήσετε αυτή την περιοχή αμέσως θα συμμετάσχουμε ενεργά!»