“Θερμό” επεισόδιο Γεροβασίλη – Κουμουτσάκου, στο Προεδρικό Μέγαρο

169
δηλώσεις, υπουργών, Προεδρικό Μέγαρο,

Σε εξέλιξη το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που συνεδριάζει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στόχος της κυβέρνησης να υπάρξει ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση.

Νωρίτερα ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Ο κ Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβερνητική εκπροσώπο ότι επιχείρησε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, να δημιουργήσει κλίμα από πλευράς κυβέρνησης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το τι θα συζητηθεί εντός του Συμβουλίου, και έκανε λόγο για κίνηση υπονομευτική της όλης διαδικασίας. Η κα Γεροβασίλη απάντησε, ότι έκανε ενημέρωση για ό,τι έχουν ήδη εξαγγελθεί και δεν υπήρξε προσπάθεια χαλιναγώγησης και δημιουργίας κλίματος.

Διαβάστε επίσης:  Κομισιόν για το Σκοπιανό: Είναι θέμα Ελλάδας και ΠΓΔΜ πως θα κινηθούν για να βρουν λύση

Η ΝΔ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει σε συζήτηση για το Ασφαλιστικό αν δεν συμμετέχουν και άλλα κόμματα. Ήδη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συζητήσει τέτοιο θέμα, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως θα τοποθετηθεί στη Βουλή. Λίγο πριν αναχωρήσει για το προεδρικό ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Facebook: “Οι ίδιοι άνθρωποι που την άνοιξη μου έλεγαν βοήθα, τώρα μου λένε μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε” και καταλήγει γράφοντας πως “διαψεύστηκαν οι ελπίδες ενός λαού που είχε τόση μεγάλη ανάγκη να τις πιστέψει”.