Θεσμός πλέον το baby rally στο Σύνταγμα – Πρωτοφανής επιτυχία

107

ΧΟΡΗΓΟΣ και το newspepper.gr

Η προσέλευση χιλιάδων γονέων και παιδιών ως αργά το βράδυ του Σάββατου και της Κυριακής, η μεγάλη τηλεοπτική κάλυψη (απευθείας μεταδόσεις MEGA, ΣΚΑΙ και «Ε» και ευρύτατη κάλυψη σε δελτία και σε εκπομπές) και μεγάλη δημοσιότητα στο διαδίκτυο, ήταν τα γνωρίσματα του 1ου Baby Rally.

Η μεγάλη αυτή ανταπόκριση καθιερώνει το baby rally ως θεσμό, αφού με τις δράσεις που αναπτύχθηκαν και το ευρύτερο ενδιαφέρον που προκάλεσε καλύφθηκε ένα υπαρκτό κενό στο χώρο της κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά και γονείς

Έτσι λοιπόν το Σαββατοκύριακο η πλατεία Συντάγματος γέμισε γέλια, τραγούδια και χαρούμενες παιδικές φωνές, με αφορμή το 1ο Baby Rally το οποίο συνδιοργάνωσαν η image communication με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υπό την αιγίδα της Τροχαίας Αττικής, του Ινστιτούτου Ερευνών για την Αγωγή του Παιδιού (ΙΕΑΠ) και του Ιδρύματος Σταθάκη (ΙΣΤΑΡ).

Διαβάστε επίσης:  Kαλλιάνος: Το Καλοκαίρι...αργεί ακόμη!

Χιλιάδες παιδιά, το Σάββατο και την Κυριακή, πέρασαν από το Σύνταγμα, όπου είχαν στηθεί δύο πίστες, μία κυκλοφοριακής αγωγής και μία «ταχύτητας».

Στην πίστα κυκλοφοριακής αγωγής τα παιδιά μάθαιναν τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και με ποδήλατο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο έμπαιναν στην πίστα για να τους εφαρμόσουν.

Στην πίστα «ταχύτητας» τα παιδιά διασκέδαζαν πάλι με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Όλες οι παράλληλες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν είχαν σχέση με την Οδική Ασφάλεια και ήταν υπό την εποπτεία της Τροχαίας Αττικής, η οποία μέσα από τον ειδικό τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής έκανε τα πρώτα μαθήματα στους λιλιπούτειους οδηγούς.

Ιδιαίτερη απήχηση είχαν στα παιδιά οι παραστάσεις Καραγκίοζη που έδωσε ο Νικόλας Τζιβελέκης με το έργο «Ο Καραγκιόζης Τροχονόμος», στο οποίο και μέσα από τη διασκέδαση έγινε προσπάθεια να περάσουν μηνύματα που έχουν σχέση με την κυκλοφοριακή αγωγή.