Θεσσαλονίκη: Εικαστική εγκατάσταση και Δωμάτιο Ανάγνωσης σε Γενί Τζαμί και Casa Bianca

140

Το χειρόγραφο βιβλίο με τίτλο «Clementina» που δημιούργησαν η Giulia Casartelli και η Εύα Μαραθάκη, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο μιας εικαστικής εγκατάστασης αλλά και ενός Δωματίου Ανάγνωσης, που θα φιλοξενηθούν στο Γενί Τζαμί και στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca, αντίστοιχα.

Τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στις 20.00, ενώ το Δωμάτιο ανάγνωσης, θα λειτουργήσει την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Η ιστορία της Clementina προέκυψε με τη γνωριμία και την επίσκεψη της Giulia Casartelli στο στούντιο της Εύας Μαραθάκη, με αφορμή την οποία, η Casartelli δημιούργησε το επιμελητικό κείμενο για μια συγκεκριμένη σειρά έργων της Μαραθάκη. Σκοπός αυτής της συνεργασίας δεν ήταν η εικονογράφηση και η παραγωγή ενός βιβλίου σε πολλαπλά τυπωμένα αντίτυπα, αλλά η ολοκλήρωση  και η παρουσίαση της μιας ιστορίας. Παράλληλα, δημιουργήθηκε και η ιδέα ενός χειρόγραφου βιβλίου – έργου τέχνης, το οποίο ωστόσο, λόγω της εύθραυστης φύσης του, μπορεί να εκτεθεί και να διαβαστεί από ένα περιορισμένο κοινό.

Διαβάστε επίσης:  Dépôt Αrt gallery: "Σε πραγματικό χρόνο"

Το χειρόγραφο της Clementina θα παρουσιάζεται πλαισιωμένο από μια σειρά έργων και μια εγκατάσταση της Εύας Μαραθάκη, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978) έως τις 6 Δεκεμβρίου, από Τρίτη έως και Παρασκευή, κατά τις ώρες 10.00 έως 18.00 και το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 15.00 (Κυριακή και Δευτέρα, κλειστά).

Το Δωμάτιο Ανάγνωσης, για το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει στην Casa Bianca  (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, τηλ. 2310 427555) κατά τις ώρες 10.00 έως 18.00.