Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι:Το σημείωμα που βρέθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή …

54

Ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι είναι ο ένας από τους δύο καμικάζι που σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αφού πρώτα προκάλεσαν το μακελειό… επιβεβαίωσε σήμερα το μεσημέρι ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας παρουσίασε και ένα σημείωμα του Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι που βρέθηκε από την αστυνομία μετά την επίθεση.

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι στο τρέξιμο, με κυνηγούν, με ψάχνουν παντού. Αν παραδοθώ, θα καταλήξω σε ένα κελί φυλακής», έγραφε το σημείωμα που διάβασε ο εισαγγελέας.

Το σημείωμα αυτό βρέθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που ο τρομοκράτης είχε πετάξει στα σκουπίδια δίπλα στο σπίτι του.

Αριστερά ο αδελφός-καμικάζι του μετρό και δεξιά ο αδελφός-καμικάζι του αεροδρομίου που άφησε τη διαθήκη στο κομπιούτερ.

Τη μεγαλύτερη ποσόητα εκρηκτικών είχε η βαλίτσα που δεν εξερράγη
Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε ότι ακόμη μία βαλίτσα που περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών δεν εξερράγη. Συγκεκριμένα, ο τρομοκράτης με το καπελάκι, ο οποίος διέφυγε από το αεροδρόμιο και καταζητείται, είχε μαζί του μια βαλίτσα με πολλά κιλά εκρηκτικών υλών.

Διαβάστε επίσης:  ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 9 νεκροί σε δύο επιθέσεις στη Χανάου

Οπως, μάλιστα, είπε ο Βέλγος ομοσπονδιακός εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου, αν η συγκεκριμένη βαλίτσα εκρηγνυόταν, τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα, καθώς είχε τη μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών από τις άλλες δύο.

Είχαν φάκελο στην αστυνομία τα αδέρφια τρομοκράτες

O νεκρός καμικάζι Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι ταυτοποιήθηκε χάρη στα δακτυλικά του αποτυπώματα ως ένας από τους βομβιστές του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Ο αδελφός του Χαλίντ ταυτοποιήθηκε επίσης από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ως ο βομβιστής του μετρό Μαελμπέκ, στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας.

«Οι δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν και είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν που δεν συνδέεται με την τρομοκρατία» δήλωσε ο εισαγγελέας του Βελγίου.