Ινδία: 2,3 εκατ. αιτήσεις για 368 θέσεις εργασίας

137

Ένα τεράστιο…γρίφο έχουν να λύσουν οι αρχές στο ομόσπονδο κρατίδιο στη βόρεια Ινδία, το Ούταρ Πραντές, καθώς καλούνται, να διαχειριστούν τις αιτήσεις 2,3 εκατ. ανθρώπων, που υπέβαλαν βιογραφικά, για να προσληφθούν σε 368 θέσεις, στο δημόσιο, μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη ότι, πάρα πολλοί άνθρωποι διεκδικούν πάρα πολύ λίγες θέσεις εργασίας, στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ο υπεύθυνος  των προσλήψεων του κρατιδίου,παραδέχθηκε ότι έμεινε άναυδος, καθώς θα χρειάζονταν πάνω από τρία χρόνια για να γίνουν συνεντεύξεις με όλους τους υποψήφιους, και σχολίασε τη δυσκολία που υπάρχει για  μια κατάλληλη διαδικασία εξέτασης, ώστε να γίνουν οι προσλήψεις.

Οι εν λόγω θέσεις εργασίας είναι χαμηλά στην ιεραρχία και οι μισθοί που προσφέρονται ανέρχονται σε περίπου 16.000 ρουπίες (ή περίπου 214 ευρώ) τον μήνα. Ανάμεσά τους είναι θέσεις κλητήρων και υπευθύνων αναψυκτηρίων.

Διαβάστε επίσης:  ΓΑΖΑ: Δεκάδες νεκροί για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Οι προϋποθέσεις για αυτές τις 368 θέσεις εργασίας είναι οι υποψήφιοι να έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση και να μπορούν να κάνουν ποδήλατο.

Ωστόσο, ανάμεσα στους ανθρώπους που έστειλαν βιογραφικά είναι 255 υποψήφιοι με διδακτορικά και 150.000 απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Ο αριθμός των αιτήσεων για θέσεις απασχόλησης στο δημόσιο στο Ούταρ Πραντές είναι 16πλάσιος από το επίπεδο του 2006, όταν είχαν προκηρυχθεί θέσεις για τελευταία φορά.
Ο πελώριος δημόσιος τομέα της Ινδίας θεωρείται ελκυστικός διότι σπανίως απολύονται εργαζόμενοι.