Βρέθηκαν συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 54 άτομα

192

Συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκέφους, η τύχη του οποίου αγνοείτο τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκαν στην επαρχία Οκτάμπε της Παπούα, στο νησί της Νέας Γουϊνέας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου μεταφορών της χώρας.

Λίγο νωρίτερα, χωρικοί στην Παπούα ανέφεραν ότι συνετρίβη ένα αεροσκάφος, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας Trigana Air, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση πως ένα αεροπλάνο που μετέφερε 54 ανθρώπους χάθηκε σήμερα Κυριακή από τις οθόνες των ραντάρ.

Αγνοείται η τύχη ινδονησιακού αεροσκάφους με 54 επιβαίνοντες στην περιοχή Παπούα. Ο διευθυντής επιχειρήσεων Μπένι Σουμαριάντο δήλωσε πως η αεροπορική εταιρεία έλαβε αναφορές για συντριβή αεροσκάφους από ένα χωριό στη δασώδη και ορεινή περιφέρεια Οκσιμπίλ και πρόσθεσε πως οι ομάδες που ερευνούν θα ελέγξουν αυτή την περιοχή το πρωί, σύμφωνα με τις ιντερνετικές πύλες Kompas και Detik.

Διαβάστε επίσης:  ΓΑΖΑ: Δεκάδες νεκροί για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρεία Trigana Air Service και μετέφερε 44 ενήλικους επιβάτες, πέντε ανηλίκους και πέντε μέλη πληρώματος.

Η πτήση είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Τζεντάνι της Τζαγιαπούρα με κατεύθυνση το Οκσιμπίλ, πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα.

Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

Πηγή: Reuters