Ισλανδία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους απαιτώντας εκλογές “αμέσως”

42
Ισλανδία, διαμαρτυρία, άμεσα εκλογές,

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκ νέου σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο στο Ρέικιαβικ απαιτώντας να διεξαχθούν εκλογές «αμέσως» και να παραιτηθεί η νέα κυβέρνηση της χώρας, δύο υπουργοί της οποίας φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των «Εγγράφων του Παναμά».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000 έως 6.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από τις 17.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ υπολογίζεται ότι διαδήλωσαν τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια λίγο πριν από τις 19.00 ώρα Ελλάδας. «Μπιάρνι, Όλεφ παραιτηθείτε τώρα, καταπατήσατε κάθε ηθική» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό σήμερα κι αναφερόταν στους υπουργούς Οικονομικών Μπιάρνι Μπενέντικστον και Εσωτερικών Όλεφ Νορντάλ, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στα «Έγγραφα του Παναμά»

Διαβάστε επίσης:  Σε καθεστώς...εκτάκτου ανάγκης οι εκλογές στην Τουρκία

Όπως το συνηθίζουν, οι διαδηλωτές σφύριζαν αποδοκιμαστικά, χτυπούσαν μεταλλικά κουτιά, έπαιζαν τύμπανα και χειροκροτούσαν ρυθμικά. Ένα ροκ συγκρότημα ανέβηκε σε μια αυτοσχέδια σκηνή που στήθηκε σε ένα φορτηγό κι έπαιξε το τραγούδι “Take the Power Back” (Πάρτε πίσω την εξουσία) των Rage Against the Machine.