ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ! 5 λεπτά σε όλες τις στήλες του ΟΠΑΠ

111
υπουργική απόφαση, απόδοση τέλους, παιχνίδια, ΟΠΑΠ,

Στην αύξηση του κόστους κατά 5 λεπτά σε όλες τις στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και όχι μόνο στο ΚΙΝΟ προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Η αύξηση αναμένεται να προσδώσει έσοδα πάνω από 500 εκ ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από τα 300 εκ ευρώ που θα έδινε-συμφωνα με εκτιμήσεις- στα ταμεία του κράτους ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ανώτατατο κυβερνητικό στέλεχος , το οποίο αποκάλυψε και το σχέδιο, το επκείμενο μέτρο δεν αντιβαίνει στη σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τον OΠΑΠ. «Είναι καθ΄όλα σύνομο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αγορά σύμφωνα με τις οποίες αύξηση του κόστους των τυχερών παιχνιδιών αφενός αντιβαίνει στη σύμβαση παραχώρησης της ΟΠΑΠ, αφετέρου θα οδηγήσει σε μείωση του τζίρου και των ακαθάριστων κερδών της εταιρείας επί των οποίων επιβάλλεται σήμερα ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής στην Ευρώπη 30%, επηρεάζοντας έτσι τα έσοδα που έχει το κράτος από το χώρο.

Διαβάστε επίσης:  Αυτά είναι τα "αγκάθια" της τέταρτης αξιολόγησης