Επί ποδός η αντιτρομοκρατική – Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ

90

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3.35 τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη,  στις 2:50- 2:55 ενός άνδρα που μιλούσε με παραποιημένη φωνή. Ο άγνωστος είπε ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε δεν είναι φάρσα». Δεν έκανε καμία αναφορά σε οργάνωση.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση.  Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ειδοποιήθηκαν ακόμα και οι ένοικοι του ξενοδοχείου που είναι κοντά, περαστικοί και επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης:  Αρναούτογλου: Προσοχή το επόμενο 48ωρο - Που θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα

Η έκρηξη που ακολούθησε στις 3.35 ήταν μέτριας ισχύος. Ωστόσο όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να μην ήταν πολύ ισχυρός, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, προκλήθηκαν ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτήρια και κυρίως σε παρακείμενο ξενοδοχείο, σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Πυροτεχνουργοί συλλέγουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και άλλα στοιχεία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών. Η αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει τις έρευνες.