Ιωάννης Μπάκας: Ο αντικαταστάτης Σαββαΐδου στην ΓΓΔΕ

208

Ο Ιωάννης Μπάκας θα είναι ο αντικαταστάτης της Κατερίνας Σαββαΐδου στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η κυβέρνηση αποφασίζει «τον ορισμό ως αναπληρωτή της Γενικής Γραματέως Δημοσίων Εσόδων, για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της Αικατερίνης Σαββαΐδου, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της, τον Μπάκα Ιωάννη του Δημήτριου, υπάλληλο του Κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σε περίπτωση που ο ορισθείς αναπληρωτής αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ή για οποιοδήποτε λόγο παύσει να τα ασκεί, ως αναπληρώτρια, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, μέχρι τον διορισμό νέου, ορίζεται η Γιαλούρη Ειρήνη του Δημητρίου, υπάλληλος του Κλάδου Π.Ε. Τελωνειακών, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων».

Απαντώντας η κα Σαββαΐδου στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να αποπεμφθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποστηρίζει ότι ενώ η κυβέρνηση την εγκαλεί για παράταση του χρόνου απόδοσης φόρου, την ίδια ώρα της ζητούσε (εγγράφως όπως σημειώνει) να δώσει παράταση στην απόδοση ενός άλλου φόρου, του ΦΠΑ για τα ιδιωτικά σχολεία.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμαστε για μια λύση που δεν θα αφήνει εκκρεμότητες

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι την έθεσε σε δυνητική αργία πριν καταστεί αμετάκλητη η παραπομπή της. Μάλιστα, σχολιάζοντας την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλης, η οποία μίλησε για πρόθεση να ευνοήσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις συνδεόμενες με τη διαπλοκή, η κα Σαββαΐδου την εγκαλεί ότι «προκαταλαμβάνει την απόφαση της δικαιοσύνης και είναι πρωτοφανής και ευθεία παρέμβαση τόσο στην ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ όσο και κυρίως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Καταλήγοντας η κα Σαββαΐδου τονίζει ότι  «ως πολίτης ευνομούμενης χώρας προφανώς και θα κάνω χρήση όλων των νόμιμων μέσων για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας μου».