Κάλεσμα εθελοντών εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αθήνας

121

Τη συμβολή των εκπαιδευτικών, εν ενεργεία ή συνταξιούχων, ανέργων ή φοιτητών, ζητά ο Δήμος Αθηναίων για τη στήριξη των μαθητών, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, κυνηγούν το όνειρό τους για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνεχίζοντας, φέτος, για τέταρτη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στον Δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογε­νειακή κατάσταση, η ανεργία γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να υποβάλλουν Δήλωση – Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.cityofathens.gr/ethelontismos/symetoxh με την επισήμανση «Για Το Κοινωνικό Φροντιστήριο».

Δεδομένου ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο, ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως 11 Οκτωβρίου 2015.

*Οι φοιτητές καθηγητικών σχολών δύναται να υποβάλλουν αίτηση και να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, εφόσον παρουσιαστούν αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη Βασική Κατηγορία Εθελοντών Εκπαιδευτικών του Μητρώου.

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου, υπογεγραμμένη από κοινού α) από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων και β) από εκπρόσωπο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων ΑΕ ΟΤΑ. Στη συγκεκριμένη βεβαίωση θα αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του.

Διαβάστε επίσης:  Εφιάλτης στον Κορινθιακό: Εντοπίστηκε αποικία με τσούχτρες σε σπηλιά

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς του και βασίζεται στην αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευτικών για την παροχή δωρεάν μαθημάτων (γενικής παιδείας και κατεύθυνσης) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210-5277087 και 210-5277581.

Κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας του ως σήμερα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν παρακολουθήσει συνολικά 680 μαθητές, ενώ δίδαξαν σε αυτό 300 εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Αξιοσημείωτες είναι οι επιτυχίες των μαθητών που παρακολούθησαν τα μαθήματα στο πλαίσιο του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων, με ποσοστό επιτυχίας 50% την πρώτη χρονιά (100 μαθητές) και 80% τη δεύτερη (224 μαθητές), στο σύνολο των μαθητών της Γ’ λυκείου σε ανώτατα εκπαιδευτικά, τεχνολογικά ιδρύματα και ακαδημίες (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΤΕΙ και ΑΕΝ). Τα αποτελέσματα της χρονιάς 2014-2015 αναμένονται.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου. Η εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών προσφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Η δράση των εκπαιδευτικών θα συντονίζεται από 2 ή περισσότερους εκπαιδευτικούς – συντονιστές, με πρόσθετα οργανωτικά καθήκοντα.