Κάρτα Αλληλεγγύης για ιατρικές υπηρεσίες στους Πειραιώτες

138
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Γιατρός προέβλεψε λάθος το φύλο και αφαίρεσε τα γεννητικά όργανα αγοριού

Τη δημιουργία Κάρτας Αλληλεγγύης,  η οποία θα  απευθύνεται στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, ανακοίνωσαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου, ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Η Κάρτα θα παρέχεται σε όποιον πολίτη το επιθυμεί μέσα από την περιοχή ευθύνης των δύο Συλλόγων. Θα παρέχεται απολύτως δωρεάν, με προκαθορισμένα οικονομικά κριτήρια.

Όπως διευκρίνισαν, θεωρώντας ότι, το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης του Έλληνα πολίτη είναι το ποσό των 12.000 ευρώ,  το αφορολόγητο όριο προ κρίσης,  ορίσαν το ποσό αυτό σαν εισοδηματικό κριτήριο,  προσαυξανόμενο για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας ως εξής:

Για 1 άτομο                 12.000 ευρώ

Για 2 άτομα                 19.000

Για 3 άτομα                 25.000

και             5.000 για κάθε επιπλέον άτομο

Τι θα παρέχει αυτή η Κάρτα στους πολίτες;

Πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων,  διαγνωστικών εργαστηρίων,  καθώς και οδοντιατρείων,  με χρέωση αποκλειστικά και μόνο τα προβλεπόμενα στο Κρατικό Τιμολόγιο.

Για παράδειγμα:

Ιατρική επίσκεψη        10 ευρώ

Γενική αίματος  2,88

Σάκχαρο  2,26

Σίδηρος ορού  3,43

Τριγλυκερίδια  4,49

Ουρία  2,26

Χοληστερίνη  2,88

Γενική ούρων  1,23

ΗΚΓ  4,05

Υπέρηχος μήτρας-ωοθηκών-σαλπίγγων  8,28

Υπέρηχος κύστεως-προστάτου  8,28

Με το ανωτέρω τιμολόγιο, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων, οι δικαιούχοι μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδιωτικές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας,  σε χαμηλές τιμές,  με αξιοπρέπεια και προπαντός την επιστημονική εγγύηση του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:  Κρίση πανικού: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Από πού και πώς θα πάρουν την Κάρτα οι δικαιούχοι;

Από τα γραφεία του ΙΣΠ στον Πειραιά,  επί της οδού Αγ. Κων/νου 5,  7ος όροφος,  δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο,  τηλ. 210-4178775 & 4170652.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι η αστυνομική ταυτότητα,  εκκαθαριστικό από την αρμόδια ΔΟΥ,  ΑΜΚΑ  (φωτοτυπίες).

Ημερομηνία έναρξης παραλαβής αιτήσεων και χορηγήσεων της Κάρτας ορίστηκε η 1η Δεκεμβρίου και εκτιμάται ότι, όλη η δομή θα είναι σε πλήρη λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση της Κάρτας Αλληλεγγύης από τους δύο συλλόγους παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης,  ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  η Αντιδήμαρχος Κοιν. Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού Λαμπρινή Μάνου,  εκπρόσωπος των Κοιν. Υπηρεσιών του Δήμου Ν. Σμύρνης,  ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος,  η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη,  ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ-Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, και γιατροί.