Κίνα: Απομακρύνονται οι κάτοικοι γύρω από την ζώνη της Τιαντζίν

257

Απομακρύνονται σήμερα οι κάτοικοι της ζώνης που βρίσκεται γύρω από την περιοχή,στην οποία σημειώθηκαν την Τετάρτη δύο τεράστιες εκρήξεις στην Τιαντζίν, στην βορειοανατολική Κίνα, λόγω των φόβων που υπάρχουν για μια διαρροή τοξικώνχημικών ουσιών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα παράλληλα με την Beijing News, ένοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν τον πληθυσμό έπειτα από τον εντοπισμό στην περιοχή κυανιούχου νατρίου, τρεις ημέρες μετά τις δύο γιγάντιες εκρήξεις σε αποθήκη με χημικά
προϊόντα στο λιμάνι της Τιαντζίν, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 85 ανθρώπων και πυρκαγιές που η πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται ακόμη να θέσει υπό έλεγχο. “Λόγω μιας διαρροής τοξικών ουσιών, οι πληθυσμοί που βρίσκονται κοντά στην ζώνη εκλήθησαν να απομακρυνθούν” από την περιοχή, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Διαβάστε επίσης:  Γιατί καθυστερούν το μήνα του μέλιτος ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες, η ζώνη που πρέπει να εκκενωθεί εκτείνεται σε δύο με τρία χιλιόμετρα από την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις.
Το Νέα Κίνα είχε μεταδώσει εξάλλου γύρω στις 11:40 τοπική ώρα (06:40 ώρα Ελλάδος) ότι υπάρχει μια αναζωπύρωση των πυρκαγιών και είχε προσθέσει ότι ακούστηκαν αναφλέξεις στην ζώνη, αλλά δεν είχε διευκρινίσει σε τι οφείλονταν αυτές.

Οι δύο τεράστιες εκρήξεις της Τετάρτης προκάλεσαν έντονες ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής για τον σχηματισμό ενός σύννεφου από τοξικές ουσίες. Οι συγγενείς των θυμάτων των εκρήξεων όπως και κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν στις αρχές, τις οποίες κατηγορούν ότι τους κρατούν στο σκοτάδι όσον αφορά το εύρος της καταστροφής.