Κίνα δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου – Χτυπάει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη με ταχύτητα 7.000 μιλίων την ώρα

62

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Κίνα προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή υπερηχητικού οχήματος ολίσθησης που μπορεί να φέρει συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές και μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη με ταχύτητα 7000 μιλίων την ώρα.

Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στην σελίδα Washington Free Beacon και έκανε λόγο για την έβδομη, από το 2014, δοκιμαστική εκτόξευση της Κίνας την περασμένη Παρασκευή.

Το όχημα ολίσθησης DF-ZF ανιχνεύθηκε από δορυφόρους μετά την εκτόξευσή του πάνω σε βαλλιστικό πύραυλο από στρατιωτική βάση στην κεντρική Κίνα.

Το όχημα έφτασε στα όρια της ατμόσφαιρας πριν πλήξει τον στόχο, η τοποθεσία του οποίου εντοπίστηκε στην Δυτική Κίνα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, το όχημα ολίσθησης έχει την δυνατότητα μεταφοράς συμβατικών και πυρηνικών πολεμικών κεφαλών οπουδήποτε στον πλανήτη σε διάστημα μίας ώρας.

Διαβάστε επίσης:  Αεροσυνοδός έπιασε στα πράσα ζευγάρι στις τουαλέτες του αεροσκάφους (βίντεο)

Όπως τονίσαμε και στο άρθρο μας Ανησυχία σε ΗΠΑ: «O ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος φέρει πυρηνικές κεφαλές και έχει δυνατότητα ακαριαίου παγκόσμιου κτυπήματος – Δεν έχουμε κάτι ανάλογο» οι ΗΠΑ ανησυχούν γιατί Κίνα και Ρωσία έχουν αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους ενώ στον συγκεκριμένα τομέα το πεντάγωνο έχει μείνει πίσω.

Λίγες ημέρες μετά η Κίνα προχώρησε και αυτή με την σειρά της σε πετυχημένη δοκιμή.