Κίσινγκερ προς ΗΠΑ και Ρωσία: ΠΡΟΣΟΧΗ στην υλοποίηση της «κακής προφητείας»

1959

Ο γνωστός από την δράση του στο Κυπριακό, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, έκανε δημόσια έκκληση σε Ουάσιγκτον και Μόσχα για να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία «στρατηγικής αντίληψης» που θα αφορά τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις στο πλαίσιο των οποίων θα ήταν δυνατόν να επιλυθούν όλα τα παγκόσμια επίμαχα ζητήματα», σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «μετρ» των συνεδριάσεων ¨κεκλεισμένων των θυρών» και των μυστικών σχεδίων προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ότι η σημερινή κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι «ίσως η χειρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου». Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει έλλειψη «εμπιστοσύνης» και από τις δύο πλευρές και ότι η « συνεργασία αντικαταστάθηκε από έντονη αντιπαράθεση».

Ο Κίσινγκερ τόνισε ότι πολλοί γεωπολιτικοί και αμυντικοί αναλυτές και στις δύο πλευρές προειδοποιούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία εισήλθαν σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο , ο οποίος πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε «θερμό».

Ο ίδιος διαβλέπει ως κύριο κίνδυνο της τρέχουσας κατάστασης, όχι τόσο την επιστροφή της στρατιωτικής αντιπαράθεσης η οποία ενισχύεται και από τις δύο πλευρές , αλλά την συνειδητοποίηση της προφητείας που «κάνει λόγο » περί ασταμάτητης επιδείνωσης των σχέσεων της Μόσχας με την Ουάσιγκτον, κάτι που θα έχει καταλυτική επίδραση στον πλανήτη Γη .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας απαιτούν έναν οργανωμένο κόσμο που θα «μεταμορφώσει» τις παρόντες τοπικές κρίσεις και διακυμάνσεις σε μια νέα ισορροπία, και σε ένα νέο πολυπολικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Ο πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ προειδοποιεί, επίσης, ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στον σημερινό κόσμο θα είναι η απότομη διάλυση της κρατικής εξουσίας, η οποία θα οδηγήσει αυτόματα σε «έναν αυξανόμενο αριθμό περιοχών που δεν θα είναι υπό έλεγχο».

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Σεπτεμβρίου

«Ο κίνδυνος θα εκπορεύεται από αυτά τα εδάφη» τόνισε ο Κίσινγκερ, υπενθυμίζοντας την επέκταση του κενού εξουσίας σε πολλές χώρες , την οποία καμία χώρα δεν θα μπορεί να χειριστεί με οποιοδήποτε διπλωματικό ή στρατιωτικό τρόπο , όσο μεγάλη δύναμη και να κατέχει .

Αυτή η «ανώμαλη κατάσταση» θα απαιτήσει την στενή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας καθώς και των άλλων μεγάλων δυνάμεων, υπογράμμισε ο Κίσιγκερ.

Ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι έχει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις σχετικά με την επιθυμητή νέα παγκόσμια τάξη.

Αλλά έτσι κι αλλιώς συμβούλεψε την Ουάσιγκτον να συνειδητοποιήσει πολύ καλά ότι στον πολυπολικό κόσμο που «αναδύεται», η Ρωσία αποτελεί ένα «βασικό στοιχείο κάθε νέας παγκόσμιας ισορροπίας».

Δηλαδή τονίζει ο ίδιος , η Ρωσία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το αντίθετο.

Ο Αμερικάνος πολιτικός επανέλαβε επίσης την αγαπημένη διατριβή η οποία αφορά την Ουκρανία, στην οποία τονίζει ότι η χώρα αυτή πρέπει να αποτελέσει μια «γέφυρα» μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, και το προγεφύρωμα της κάθε πλευράς.

Εμείς υπενθυμίζουμε προηγούμενο άρθρο στο pentapsotagma.gr με τίτλο: Άρθρο του Κίσινγκερ για την νέα τάξη πραγμάτων! Είμαστε στο πάρα ένα για πυρηνική σύγκρουση;,με το οποίο αναφέραμε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν τόνιζε ότι η Μόσχα δίνει πάντα μεγάλη προσοχή στις απόψεις του πρωην Αμερικανού πολιτικού, το οποίο αποκαλεί ως «έναν παγκόσμιας κλάσης πολιτικό».

Πρόκειται σαφώς , για μια ματιά στο μέλλον , το οποίο περιλαμβάνει ένα κόσμο ασταθή, επικίνδυνο, με πολλούς τοπικούς πολέμους , και με κύριο συστατικό την τρομοκρατία.

Μιλάμε για το τέλος της σημερινής εποχής και την «αυγή» ενός άγριου, αποκρουστικού κόσμου τον οποίο μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο στις ταινίες του Χόλλυγουντ.