…Και η ΝΔ θα ψηφίσει ένα μνημόνιο με το οποίο δεν συμφωνεί!

160

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει και της επικείμενης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα και τη συμφωνία, αλλά και της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει. Αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνούν με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά θα την …ψηφίσουν.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η απόφαση για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία της νέας συμφωνίας με τους δανειστές θα ληφθεί πλειοψηφικά από τα μέλη της ΚΟ.  Ο κ. Μεϊμαράκης, με δεδομένο ότι στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες εκφράστηκαν δύο απόψεις -της υπερψήφισης και της αποχής- ξεκαθάρισε ότι την απόφαση που τελικά θα ληφθεί οφείλουν όλοι να την ακολουθήσουν.
“Όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της ΚΟ και
αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα γιατί αλλαγή ψήφου είναι αλλαγή στρατηγικής
απέναντι στην Ευρώπη”, ξεκαθάρισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ στην
εισήγησή του, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής
αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται με τοποθετήσεις βουλευτών.

Στη χθεσινή πολιτική γραμματεία

Χθες, στην πολιτική γραμματεία του κόμματος ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης εισηγήθηκε την ψήφιση της συμφωνίας και των προαπαιτούμενων. Μάλιστα, ο ίδιος δέχθηκε εισηγήσεις για αποχή της ΝΔ από την ψηφοφορία, κάτι όμως που δεν φαίνεται να προκρίνεται από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:  H Τζένιφερ Λόπεζ κάνει μπάρμπεκιου με τα εσώρουχά της (Βίντεο)

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως δεν θα υπάρχουν διαρροές και το κόμμα θα “κατέβει συντεταγμένα”, όπως είπε.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Κατσανιώτης επισήμανε ότι προτείνει αποχή, ωστόσο αποσαφήνισε ότι εφόσον τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη τα συμπεράσματα μετά τη συνεδρίαση είναι τα εξής:“Υπήρξε διεξοδική συζήτηση όπου αναλύθηκε εκτενώς η δανειακή σύμβαση, το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν.
Εκφράστηκε έντονη κριτική για το βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και επισημάνθηκε ότι μια σειρά από εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, οδήγησαν σε πολύ επώδυνα μέτρα τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός.
Έναν βαρύτατο λογαριασμό που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και βεβαίως ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Το πολιτικό συμβούλιο ανέδειξε όλα αυτά τα επώδυνα σημεία και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τα υιοθετεί αλλά αντίθετα τα κατακρίνει. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ παραμένει απαρέγκλιτα σταθερή στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.
Τέλος το πολιτικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΝΔ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας”.