Καλό… φθινόπωρο οι αποφάσεις του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα

122

«Ναι μεν αλλά…» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά τη συμμετοχή του ή όχι στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο Τόμας Όστρος,  εκπρόσωπος της Σουηδίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου στην εφημερίδα Dagens Nyheter «το ΔΝΤ δεν θα αποφασίσει πριν από το φθινόπωρο». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι  υπήρχε «ισχυρή στήριξη στο ΔΝΤ για τη συμμετοχή σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο».

Ο Τόμας Όστρος, που είναι αναπληρωτής διευθυντής του 24μελούς συμβουλίου του Ταμείου, είπε επίσης ότι «υπάρχει ο κίνδυνος ένα νέο πακέτο απλά να αναβάλει την οριστική επίλυση της κατάστασης εκτός και εάν η Ελλάδα υιοθετήσει επίπονες μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης:  Ο Ευκλ. Τσακαλώτος για την προληπτική γραμμή που προτείνει ο Φραντσέσκο Ντρούντι

Όπως τόνισε «Δεν μπορεί να είναι κάτι που θα τους επιβληθεί. Η Ελλάδα πρέπει να κατέχει το πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φθάσει ακόμα σε αυτό το σημείο» και επεσήμανε μιλώντας για τη χώρα μας ότι «…Έχουν ένα ανεπαρκή δημόσιο τομέα, η διαφθορά είναι ένα σχετικά μεγάλο πρόβλημα και το συνταξιοδοτικό σύστημα κοστίζει περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες».