Καμμένος: Να μην ανησυχούν οι Έλληνες για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

92
Προκλητική επίθεση στον Καμμένο από τουρκική εφημερίδα

«Να μην ανησυχούν οι Έλληνες για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Είναι μια συμφωνία που έκλεισε γρήγορα, που έκλεισε σχεδόν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Δεν θα υπάρχουν κοινές περιπολίες με τους Τούρκους. Είναι μέρος της συμφωνίας αυτό. Τα ελληνικά πλοία θα περιπολούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και τα τουρκικά πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται ανατολικά των ελληνικών νησιών και μέχρι τα τουρκικά παράλια. Στα Ίμια ο ΝΑΤΟϊκος στόλος θα πηγαίνει με τα ελληνικά πλοία και ας λέει η Άγκυρα ότι θέλει. Η μέση γραμμή των συνόρων τοποθετεί τα Ίμια στην Ελλάδας. Ας μην δημιουργούμε γκρίζες ζώνες μόνοι μας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το ΝΑΤΟϊκο πλοίο θα βρίσκεται στη μέση γραμμή των συνόρων, μέσω δορυφόρου θα εντοπίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και θα ενημερώνει τους Τούρκους, ώστε να το σταματούν. Σκοπός είναι να πηγαίνει η τουρκική ακτοφυλακή μαζί με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και να το σταματάει εκεί. Στη συνέχεια θα τους πηγαίνει πίσω στις ακτές της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα, και αυτό έχει καταγραφεί και σε βίντεο, η Τουρκία βοηθούσε τους μετανάστες να περνάνε στην Ελλάδα. Τώρα πια θα έχει… χωροφύλακα το ΝΑΤΟ και αυτό δεν θα μπορεί να το κάνει. Τώρα αν υπάρχουν ανάμεσα στους μετανάστες και πρόσφυγες, οικογένειες και μικρά παιδιά, προφανώς και θα έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν την αίτηση ασύλου και στη συνέχεια να αποχωρούν για την Ελλάδα. Εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε μια ροή 100 ατόμων».

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Από τον ουρανό έπεσε η υπόθεση Novartis;

Σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως: «Η Κίναρος είναι ένα από τα 16 ελληνικά νησιά που η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα. Τώρα δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό διότι θα υπάρχει και το τρίτο μάτι του ΝΑΤΟ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εμείς δεν συμφωνήσαμε την λήξη της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτή θα συνεχιστεί. Το ίδιο έκαναν και με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θέλανε να το στείλουν στο Μποντρούμ για ανεφοδιασμό και όχι στη Ρόδο επειδή την θεωρούν αποστρατικοποιημένη ζώνη. Εμείς αυτό δεν το δεχθήκαμε. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό στα δικαιώματά μας».