Κατσέλη:” Ελπίζω η άρση των capital controls να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο”

107
ακατάλληλα, μέλη, τραπεζών,

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την ελπίδα πως η άρση των capital controls θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Μιλώντας στο MEGA εκτίμησε ότι θα υπάρξει κάποια χαλάρωση το επόμενο διάστημα χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα πρόσθεσε ότι υπάρχει μια μικρή επιστροφή καταθέσεων προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε να αντιστραφεί ακόμα περισσότερο το κλίμα».

Όσον αφορά τις αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» εξήγησε ότι «από τον Αύγουστο έγιναν πιο περιοριστικοί οι όροι ένταξης στο νόμο καθώς μπήκαν πιο αυστηρά περιουσιακά κριτήρια και εισοδηματικά κριτήρια». «Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ήταν αναγκαίο αλλά οφείλεται στην γενική φιλοσοφία των θεσμών να μπουν παντού κριτήρια» πρόσθεσε με νόημα.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο :Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κάλεσε, επίσης, όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμια να αποταθούν στις τράπεζες «που δεν είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή των αρχών της κρίσης». «Είναι σημαντικό να πάνε στις τράπεζες, να είναι ενήμεροι» πρόσθεσε η κυρία Κατσέλη εξηγώντας ότι οι τράπεζες έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε κούρεμα μετακύληση χρόνου και μείωση δόσεων των δανείων.