«Καφές για φροντιστές»

165
Ελλάδα, γερνάει,

«Καφές για φροντιστές»… Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα,  που συνδυάζει …ευχάριστα διαλείμματα για καφέ και διασκέδαση, σε συνδυασμό με ενημέρωση και εκπαίδευση, για τους  φροντιστές ασθενών με άνοια (caregiver café).

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, προσφέρουν δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των ωφελούμενων φροντιστών,  η   Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών.

Στόχος του είναι,  να τους δώσει στους φροντιστές ασθενών με άνοια, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα τους,  αλλά και να τους στηρίξει ψυχολογικά, δίνοντάς τους ώθηση για να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο  «καφές για φροντιστές»,  ξεκινά με μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», στον 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη,  και θα επαναλαμβάνεται ανά δεκαπενθήμερο, από τις 17.30 έως τις 19.30, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα,  μια ανάσα ψυχαγωγίας & ενημέρωσης στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Στις συναντήσεις αυτές, οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας, να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Διαβάστε επίσης:  Ποια σημάδια σας βοηθούν να καταλάβετε ότι σας έχει ανέβει το σάκχαρο

Το πρόγραμμα, πέραν των εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει, προβολή ταινιών, ασκήσεις χαλάρωσης, χειροτεχνίες, χορό, μασάζ, κομμωτήριο κι άλλα πολλά που αναμένεται να αποτελέσουν την αρχή μιας ωραίας, ωφέλιμης και διασκεδαστικής συνήθειας για τους φροντιστές.

Επιπλέον, την ίδια στιγμή, εθελοντές θα αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, επιβαρύνονται ψυχικά σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος των διοργανωτών του «καφέ για φροντιστές» είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωσή τους για τη συνέχεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr