“Κινούμενη άμμος” ο ΣΥΡΙΖΑ- Συνεχείς διαρροές και κενές θέσεις βουλευτών

207

Αστάθεια επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα έχει συνεχείς διαρροές και προσπαθεί να καλύψει όχι μόνο τις κενές θέσεις των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και τις αποχωρήσεις λόγω της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου.

Μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κίνηση των “53” αποτελεί μια νέα εσωκομματική αντιπολίτευση, τα μέλη της οποίας θα συνεδριάσουν,σήμερα Τετάρτη, ωστόσο δεν αναμένεται να κρατήσουν κοινή στάση.

Ήδη από προχθές δήλωσε την παραίτησή του ο Τάσος Κορωνάκης κάνοντας λόγο για υποτίμηση του κόμματος.

Η Ηρώ Διώτη, βουλευτής της Λάρισας, αποφάσισε επίσης να μην είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και ανήκει στην κίνηση των “53”.

Δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και οι Μαρία Κανελλοπούλου και ο Κώστας Δερμιτζάκης.

Οι Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Δημήτρης Κοδέλας ανήκουν στις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Θεόδωρος Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν έχουν αποφασίσει με σιγουριά ότι θα συμμετέχουν στις λίστες των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:  Οι δηλώσεις Γ. Μπουτάρη που πυροδότησαν την επίθεση σε βάρος του: «Χέστ… κα αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες»

Από την άλλη, τα ονόματα που ακούγονται ότι ενδεχομένως θα ενταχθούν στις λίστες του κόμματος είναι της Μαρίας Γιαννακάκη, της Ασημίνας Ξυροτήρη και του Μάρκου Μπολαρη.

Σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν όλοι οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων, που ως στελέχη του κόμματος ήταν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου.

Οι λίστες των εκλογών πρέπει να έχουν κλείσει 10 ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, με την επιτροπή ψηφοδελτίων να συγκροτείται υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Όλα τα θέματα που αφορούν τον εκλογικό σχεδιασμό, αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθούν στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου με τη συμμετοχή μελών της Κεντρικής Επιτροπής (χωρίς τα 60 στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας), των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών, αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.