Κλήση της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών με αφορμή δήλωση του Θ. Παπαχριστόπουλου ζητεί ο Αδ. Γεωργιάδης

19
παραπομπή, Καρχιμάκη, υπαλλήλων ΕΥΠ,

Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την κλήση της ΕΥΠ ζήτησε στην συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δήλωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής μπορεί να έχει εσωτερική πληροφόρηση από τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο του κόμματός του Πάνο Καμμένο.

«Έχουμε ένα βουλευτή που ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση διέρρευσε την συγκεκριμένη συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι κατείχε την συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι μαγνητοφωνούσε τη συνομιλία», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης εκτιμώντας ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στην διαπραγμάτευση, καθώς «οι εταίροι θα μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων».

Διαβάστε επίσης:  ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε για ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά προγράμματα

«Θα την βρει μπροστά της η κυβέρνηση στο Eurogroup. Δεν σας προκαλεί εντύπωση ή απορία ότι η κυβέρνηση καταγράφει την συνομιλία; Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα. Οφείλει να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και να κληθεί η ΕΥΠ. Η δήλωση έρχεται, μάλιστα, μετά τη βεβαιότητα των δανειστών ότι τις υποκλοπές έκανε η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου;», διερωτήθηκε νωρίτερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο