«Κλείδωσαν» τα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

415
Τσίπρας, διαπλοκή, οικονομία,

Ώρα μηδέν για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής με εξαίρεση αυτό της Επικρατείας που έχει περιθώριο ως την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι πιθανό να τοποθετηθεί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, χωρίς να αποκλείεται όμως και άλλο πρόσωπο + έκπληξη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να  θεωρείται δεδομένη η τοποθέτηση του κ. Δραγασάκη ως πρώτου στη λίστα της Β’ Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας αναμένεται να βρίσκεται η πρώην υπουργός Θεανώ Φωτίου, στην τρίτη θέση ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στην τέταρτη ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου και στην πέμπτη θέση η πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Εν τω μεταξύ, εντελώς εκτός ψηφοδελτίων φαίνεται ότι μένει ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς ο ίδιος ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να ψηφίσουν επί του θέματός του και η απόφαση ήταν αρνητική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις στελεχών του κόμματος για την τοποθέτησή του  έστω και στην τελευταία τιμητική θέση της λίστας του υπολοίπου Αττικής ήταν τεράστιες και έτσι η επιτροπή του κόμματος για τα ψηφοδέλτια εισηγείται ο εργατολόγος να μείνει εντελώς εκτός ψηφοδελτίων.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ραγδαία εξάπλωση στην Ιταλία - Στο τραπέζι το σχέδιο δράσης

Στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης και Χριστόδουλος Βερναρδάκης.

Στην Β’ Αθήνας αναμένεται να είναι οι κκ. Παππάς, Τσακαλώτος, και Σκουρλέτης, Σε πολύ πιο κάτω θέσεις, θα τοποθετηθούν οι κυρίες Βασιλική Κατριβάνου (11η), Αννέτα Καββαδία και Αγλαΐα Κυρίτση.  Η Ανν. Καββαδία είχε ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο και η Αγλ. Κυρίτση- που τοποθετείται πιθανότατα στη 18η θέση κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την εκλογή της- είχε ψηφίσει «όχι».

Επικεφαλής του συνδυασμού στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης υποψήφιος θα είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ενώ στην Β’ Θεσσαλονίκης ο κ. Φάμελος.

Στην Α’ Πειραιά θα είναι υποψήφιοι οι κκ. Δρίτσας, Σταματάκη και Δουζίνας, ενώ στην Β’ Πειραιά οι Βίτσας, Κασιμάτη, Καρακώστα.