“ΚΛΕΙΔΩΣΕ”: Στις 14 Σεπτεμβρίου η «μονομαχία» Τσίπρα-Μεϊμαράκη

239

«Τα βρήκαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των κκ Τσίπρα και Μεϊμαράκη, η οποία «κλείδωσε» για τις 14 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ανοικτή παραμένει η ημερομηνία για την τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών, η οποία αρχικά είχε τοποθετηθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το debate των αρχηγών να μεταφερθεί στις 8 ή 9 του μηνός, καθώς για τις 10 είναι προγραμματισμένη η ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνεργασία του «νεομνημονιακού Τσίπρα με τον παλαιομνημονιακό Μεϊμαράκη» για «στημένο debate» καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα, ζητώντας να συγκληθεί άμεσα η διακομματική επιτροπή και να αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες τους όρους της τηλεοπτικής μάχης.

Διαβάστε επίσης:  ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ: Σημαντική ανακάλυψη - Βρήκαν τον τάφο του Διαγόρα του Ρόδιου

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών, εξέφρασε το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού.

Παράλληλα, ο Περισσός διαφωνεί και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί -όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση- η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους.