Κοινοτικός αξιωματούχος: Έως 11/12 για ψήφιση το δεύτερο πακέτο

111
Θετική εισήγηση των θεσμών για εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ

Στην αναγκαιότητα εφαρμογής του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων έως τις 11 Δεκεμβρίου, με σκοπό να προχωρήσει η εκταμίευση της υποδόση του ενός δισ. ευρώ, τις επόμενες μέρες, εστιάζουν οι Βρυξέλλες.

Όπως τονίζει αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ θα ήταν καλύτερα να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αργήσει πολύ.

Τι άλλο τόνισε ο αξιωματούχος;

Η διαθεσιμότητα της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι το ένα δισ. ευρώ θα εξατμιστεί, αλλά θα είναι διαθέσιμο με τις επόμενες αξιολογήσεις του τρίτου προγράμματος, εντός του 2016.

Στην συνέχεια, των δηλώσεων του θέλησε να εστιάσει στα καλά νέα σημειώνοντας ότι: «Τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες επαρκούν για την ανακεφαλαιοποίησή τους».

Διαβάστε επίσης:  Καταφθάνουν οι ηλεκτρονικές οικοδομικές άδειες

Αναφερόμενος στο Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου τόνισε:

Δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα. Θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό και από τους εκπροσώπους των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν.

Πριν κλείσει τις δηλώσεις του ο αξιωματούχος αναφέρθηκε στην πρώτη αξιολόγηση και σημείωσε πως θα έχει χρόνο να υλοποιηθεί μέχρι τον δεύτερο μήνα του έτους, ενώ μιλώντας για το συνταξιοδοτικό σημείωσε:

Το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του πλαισίου της πρώτης αξιολόγησης και αυτό είναι μεγάλη πρόκληση.