Κολομβία: Πάνω από 5.000 εγκύους έχει προσβάλει ο ιός Ζίκα

80
άχρηστη πληροφορία, κουνούπια, φτερά,

Περισσότερες από 5.000 εγκύους έχει προσβάλει ο ιός Ζίκα στην Κολομβία, ανακοίνωσε το ινστιτούτο εθνικής υγείας της χώρας, καθώς η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στην αμερικανική ήπειρο.

Υπάρχουν 31.555 κρούσματα της ασθένειας στην Κολομβία, αναφέρει στο επιδημιολογικό δελτίο του το ινστιτούτο εθνικής υγείας, ανάμεσά τους 5.013 έγκυες.

Η ασθένεια έχει συνδεθεί με τη μικροκεφαλία, μια κατάσταση κατά την οποία μωρά γεννιούνται με ασυνήθιστα μικρό κρανίο και πνευματική υστέρηση.

Την Παρασκευή αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι η σχέση ανάμεσα στον ιό Ζίκα και δύο νευρολογικές παθήσεις, τη συγγενή μικροκεφαλία και το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ, παραμένει αναπόδεικτη, αναμένεται όμως να επιβεβαιωθεί οριστικά τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαΐου

Η Βραζιλία ερευνά μια πιθανή σχέση ανάμεσα στον Ζίκα και περισσότερα από 4.300 ύποπτα κρούσματα μικροκεφαλίας.

Περισσότερους από 220.000 στρατιώτες στέλνει η Βραζιλία σε όλη την επικράτειά της, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τους κινδύνους από τον ιό.

Οι στρατιώτες θα μοιράσουν 4 εκατομμύρια ενημερωτικά φυλλάδια. Ωστόσο, επικριτές αναφέρουν ότι αυτό δεν θα μειώσει τον αριθμό των κουνουπιών -που μεταδίδουν κυρίως την ασθένεια-, ούτε θα σταματήσει την εξάπλωση του Ζίκα.