Κομισιόν: Eurogroup μόνο αν υπάρξει επαρκής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

18
κυβέρνηση, εκταμίευση, δόσης,

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη άφησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε η Άνικα Μπράικχαρτ μετά από ερώτηση του ανταποκριτή του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος «όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup του Άμστερνταμ αν υπάρξει επαρκής πρόοδος θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup».

Σε δεύτερη ερώτηση για το τι τελικά θα περιλαμβάνει το πακέτο των προληπτικών μέτρων και αν θα πρόκειται για συγκεκριμένα μέτρα ή για κάποιο μηχανισμό αυτόματου περιορισμού δαπανών η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι θα πρέπει να λειτουργεί ως δεικλίδα ασφαλείας για τους πιστωτές και τους επενδυτές προσθέτοντας ότι είναι πρώιμο να αναφερθεί στις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου πακέτου.

Διαβάστε επίσης:  Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης – Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει(βίντεο)

Η κυρία Μπράικχαρτ είπε, τέλος, ότι στην Αθήνα βρίσκονται από το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τη συμφωνία.