Κουντουρά: Το 2016 θα είναι καλύτερη τουριστική χρονιά από το 2015

103
Έλ, Κουντουρά, 2017, αύξηση, τουριστικούς δείκτες,

Την εκτίμηση ότι το 2016 θα είναι καλύτερη τουριστική περίοδος για την Ελλάδα από το 2015, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Μάλιστα η κ.Κουντουρά ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες και τις προοπτικές για να έχει φέτος καλύτερη τουριστική περίοδο από 2015, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου με το φαινόμενο της προσφυγικής κρίσης».

Μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αναφέρθηκε στην σημαντική χθεσινή εξέλιξη με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι: « Η Τουρκία θα υποχρεωθεί να κρατήσει τους διακινητές στα παράλιά της. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, αυτή η βοήθεια πρέπει να ενισχυθεί και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης Ενώ παράλογες είναι οι φωνές που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη φύλαξη των συνόρων».

Διαβάστε επίσης:  Ποιοι θα πληρώσουν τoν επανυπολογισμό των συντάξεων

« Το υπουργείο και οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την εικόνα ασφάλειας του ελληνικού προορισμού και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες να συνεργαστούν σε ό,τι αφορά την καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον τις αγροτικές κινητοποιήσεις η κ. Κουντουρά επέκρινε: «Τους αγρότες για το γεγονός ότι αρνούνται κατηγορηματικά να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Τα προηγούμενα χρόνια οι κοινωνικές ομάδες επεδίωκαν, χωρίς αποτέλεσμα, να συναντηθούν με τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ενώ χαρακτηρίστηκε πρόφαση η απαίτησή τους να ξεκινήσει από μηδενική βάση ο διάλογος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Είναι εμφανές ότι αυτό είναι μια πρόφαση και δεν είναι μόνο σ’ αυτή την περίπτωση, αλλά σε πάρα πολλές και γι’ αυτό οι πολίτες θεωρούν ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις, καθοδηγήσεις και χειραγωγήσεις».