Κουρουμπλής: Θα διαπραγματευτούμε με τους δανειστές ισοδύναμα για να μην αυξηθεί η φορολογία των αγροτών

83
Μέρκελ, Κουρουμπλής, Αμβούργο,

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους δανειστές ισοδύναμα σε ό,τι αφορά την αύξηση της φορολογίας ώστε να μην φτάσει στο 26% άφησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον Realfm 97,8. «Είμαστε ανοικτοί σε όλα τα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες» επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση ήταν από την πρώτη στιγμή ανοικτή σε έναν «γόνιμο και ειλικρινή διάλογο».

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι «με βάση τα περιθώρια που υπάρχουν εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε με τους θεσμούς και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις» σε ό,τι αφορά τους αγρότες όμως, όπως εξήγησε, θα πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες ότι «δεν είμαστε μόνοι μας» και τους κάλεσε «να δουν την πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:  Επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Σε ότι αφορά τη μορφή των κινητοποιήσεων τους ο υπουργός είπε ότι διαφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων και συνέστησε ψυχραιμία επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην «ίδια όχθη» με τους αγρότες.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ζήτησε ο Πολ Τόμσεν, είπε ότι θα πρέπει ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να καταλάβει ότι «οι αντοχές της κοινωνίας έχουν και ένα όριο».

«Αν συμβάλλουν στην υπονόμευση της κυβέρνησης θα είναι και υπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.