Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
17.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1929.... Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το φράγμα του Μαραθώνα. Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η αμερικανική «Ούλεν». Βάσει συμβολαίου συνέχισε να έχει στην ιδιοκτησία και...

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, στο ΣΕΦ, απηύθυνε φόρο τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, χαιρετισμό σε όσους βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά τους και για μια αξιοπρεπή και καλύτερη ζωή, ενώ επισήμανε ότι “οι ψεύτικες προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές και πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους”.

Κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι απόδειξη του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά” που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση τονίζοντας ότι η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη και πρόσθεσε ότι τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Παράλληλα επισήμανε ότι τα ίδια μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ και υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

“Στον πόλεμο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ για να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλλημα: υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός;” υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για κατακτήσεις και δικαιώματα “για τα αυτονόητα που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει με αξιοπρέπεια”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπλήρωσε ότι βάσει των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών και υπενθύμισε ότι “ζωή με δικαιώματα απολάμβαναν οι εργαζόμενοι εκεί που τα κλειδιά της οικονομίας τα είχε η εργατική – λαϊκή εξουσία, στις χώρες δηλαδή που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και μάλιστα τον προηγούμενο αιώνα.”

“Το ΚΚΕ επιμένει, κόντρα στις σειρήνες της υποταγής, να μιλά για την πραγματική ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Να απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σ’ αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να παλεύει και να ‘χει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις” υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στην από το 2009 “ψεύτικη διαχωριστική γραμμή μνημόνιο-αντιμνημόνιο” που επικράτησε “από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους τυχοδιώκτες”, και η οποία γραμμή έφερε και το “3ο αριστερό μνημόνιο”, στους “αγανακτισμένους” και στις “πλατείες”, σε αυτούς που μιλώντας για “μπότα της Μέρκελ”, “αποικιοκρατία” και “μπανανία” έκρυψαν τον χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωσης καπιταλιστικών κρατών που έχει ως στόχο το ξεζούμισμα των λαών και υπογράμμισε ότι “τώρα περισσότεροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν γιατί το ΚΚΕ επιμένει ότι η λαϊκή ευημερία προϋποθέτει συνολικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, που θα αποδεσμεύσουν τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.”

Επισήμανε ότι έχει σημασία να ανοίξει μέσα στο εργατικό κίνημα η συζήτηση για το “ποιά πολιτική πρόταση χρειάζεται να γίνει κυρίαρχη σε αυτό. Η πάλη για αλλαγή διαχειριστών εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του ή η πάλη με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής και αποδέσμευσης από αυτά με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία;”.

Είπε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ χαρακτήρισε “κόμβο της αναδιάταξής του” την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

Έκανε λόγο για επιχείρηση επαναφοράς του κάλπικου διλήμματος “αριστερά-δεξιά”, όπου “αριστερά” η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερή αστική εκδοχή του μνημονιακού πλέον Τσίπρα και “δεξιά” η νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά αστική εκδοχή του επίσης σταθερά μνημονιακού Μητσοτάκη.

‘Αφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδίωξης ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων, τονίζοντας ότι “ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό παίζει ο γνωστός “λαγός” Λεβέντης”.

Συνοψίζοντας, είπε ότι το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης ευρύτερων συναινέσεων για να “περνά” όσο το δυνατόν απρόσκοπτα, η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της ανάγκης διατήρησης του ιδιαίτερου ιδεολογικοπολιτικού στίγματος κάθε πολιτικής δύναμης για να εγκλωβίζεται ο λαός σε “δικομματικές ή ευρύτερες κοκορομαχίες”.

“Ταυτόχρονα, το σύστημα δεν ξεχνάει την προσπάθεια διαμόρφωσης του νέου οπορτουνιστικού πόλου παγίδευσης αγωνιστών, για να τα χρησιμοποιήσει ως αναχώματα και «τσόντες» σε κυβερνητικές και άλλες συνεργασίες και εκδουλεύσεις αργότερα” είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των πολιτικών εξελίξεων και της πολύτιμης πείρας των αγώνων των προηγούμενων ετών, προκειμένου να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα παντού όπου οργανώνεται η εργατική λαϊκή πάλη.

Μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Οι ρίζες μας φτάνουν τόσο μακριά όσο και οι ελπίδες μας», το περιεχόμενο της οποίας επικεντρωνόταν στη ζωή, στη σκέψη και τη δράση των χιλιάδων αγωνιστών που δε λύγισαν στις φυλακές και τις εξορίες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

«Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά...

Αυτό είναι το αμυντικό υπερόπλο με ακτίνες λέιζερ που αποκτά η Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας, Γερμανίας, Αγγλίας, Ουγγαρίας για νέο υπερόπλο που αναχαιτίζει πυραύλους με ακτίνες λέιζερ Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων,...

Στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα με 158 «όχι»

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

Απορρίφθηκε με 158 «όχι» από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του...
Μητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφία, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες άνω των 49 ετών

Μητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφία, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες άνω των 49 ετών

Η τεράστια σημασία της πρόληψης, ήταν το κεντρικό μήνυμα της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του, με 6...

Τουρκία: Μία Βόρεια Κορέα στις παρυφές της Ευρώπης (φωτό-βίντεο)

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η πολυαναμενομένη δοκιμή των πυραύλων S-400 από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Το βίντεο που δημοσιεύθηκε, συνειρμικά έφερε...

Λιβανός: Για φθηνούς εσωκομματικούς σκοπούς η πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα

Η πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα κατατέθηκε για φθηνούς εσωκομματικούς σκοπούς, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
944ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΥΠ.ΟΙΚ: Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σχέδιο Νόμου “Ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας”

Για ανακρίβειες και εντυπωσιασμό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή...

ΣΥΡΙΖΑ: “Βόμβα” και από Παρασκευόπουλο – “Έχει δίκιο ο Κοντονής για τη Χρυσή Αυγή”

Συνεχίζονται οι "εκπλήξεις" στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Νίκος Παρασκευόπουλος έσπευσε να καλύψει...

Γεραπετρίτης στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε υιοθετήσει τις καταλήψεις των σχολείων

Απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για τις μάσκες γίγας που μοιράστηκαν στα σχολεία ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι τέλος Οκτωβρίου και μέσα στο Νοέμβριο θα διανεμηθούν στα παιδιά οι μάσκες με τα κατάλληλα μεγέθη

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή