Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: O ΣΥΡΙΖΑ «εξαπατά» τον λαό

177
Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση

«Μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή της πορείας του τόπου και οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος», είναι το μήνυμα που έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη ΔΕΘ, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξαπατά» τον ελληνικό λαό, αλλά και στη ΝΔ, το Ποτάμι, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του νέου Μνημονίου.
Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Τσίπρα την προηγούμενη Κυριακή στη ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι «πρόκληση» να λέει ότι ως κυβερνώσα Αριστερά εξασφάλισε ένα πιάτο φαγητό για 30.000 πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Είναι «πρόκληση» να ανακοινώνει 8μηνες συμβάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης:  Στο "κόκκινο" η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τα άλλα κόμματα είπε ότι δεν είναι νέες οι ιδέες που παρουσίασαν στη ΔΕΘ για την ανάπτυξη και παρατήρησε: «Ψάξτε παλιές ομιλίες του Κώστα Σημίτη ή του Κώστα Καραμανλή για να δείτε πόσο νέες είναι οι ιδέες που σερβίρονται σήμερα».

Αναφορικά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε για άλλη μια φορά ότι όσα λέει είναι «λαφαζανιές» ή αλλιώς ψευτιές. «Δεν αποτελούν λύσεις για την κοινωνία αυτά που λέει. Έχει δοκιμαστεί αυτή η πρόταση που κάνει είναι αδιέξοδη. Γιατί δεν έβγαλαν τσιμουδιά για προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου […] Οι προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας υπηρετούν δυνάμεις της Ευρώπης και τα παιχνίδια τους σε βάρος της Ελλάδας» είπε.