Κούδας: «Ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη θα βρει τον δρόμο του»

84
Ιβάν Σαββίδης, χορηγία, Σούπερ Λίγκα,

Την άποψη του πως με τον Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στις επιτυχίες εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κούδας, που αναφέρθηκε και στα 90 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Για τη γιορτή των 90 χρόνων και τα συναισθήματα του:

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας, ενιαίος. Εμένα μου έτυχε να ζήσω όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι το 79 που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, ο ΑΣ ΠΑΟΚ στον οποίο άνηκα από το 1958 πήρε τους μεγάλους τίτλους, τα δύο Κύπελλα και το πρωτάθλημα. Ευτύχισα στην περίοδο του επαγγελματισμού να πάρουμε και το 1985 το δεύτερο πρωτάθλημα, με εμένα σαν τιμ μάνατζερ. Είναι μία ζωή ΠΑΟΚ. 90 χρόνια του ΠΑΟΚ 70 χρόνια τα δικά μου, αυτό τα λέει όλα.

Για το τι είναι για τον ίδιο ΠΑΟK:

Όλα όσα είπα και πιο πριν. Την Κυριακή ήταν η εκκλησία μας και τις προηγούμενες ημέρες για την οικογένεια μας, ο αγώνας και η δουλειά για να είσαι έτοιμος να αγωνιστείς και να δώσεις στον κόσμο, στην προσφυγιά, να κατακτήσει τίτλους για να καταξιωθεί στις μεγάλες ομάδες. Αυτό που ήθελε ο κόσμος τότε, τους τίτλους, εμείς του το δώσαμε.

Για τη χρόνια βοήθεια του στον ΠΑΟΚ από διάφορα πόστα:

Έχω πάρει στη ζωή μου να παίρνω και να δίνω. Αν δε δώσεις δεν μπορείς να πάρεις. Νομίζω σε όλα αυτά τα χρόνια έχω δώσει και έχω πάρει αυτό το ήθος και τις αρχές που διδάχτηκα από τον ΠΑΟΚ. Όπου μπορώ να μεταφέρω την εμπειρία μου. Πολλά πράγματα μπορεί να αλλάζουν, το ίδιο το ποδόσφαιρο όμως δεν αλλάζει. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη πρέπει να βρει τον δρόμο του και θα τον βρει.

Διαβάστε επίσης:  Αλαφούζος: «Πείτε τους ότι θα πληρωθούν»

Για το τι φταίει και το ποδοσφαιρικό τμήμα δε βρίσκει τον δρόμο του:

Είναι πραγματικά μία μεγάλη συζήτηση. Δε φταίει μόνο αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία και σε όλο τον αθλητισμό. Όταν δε σεβόμαστε τους νόμους και τους καταπατούμε, τότε συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία, αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Για το σχόλιο του κ. Βεζυρτζή για την αποχώρηση του από την ΠΑΕ:

Φεύγει από τη διοίκηση, όμως η ψυχή μας είναι ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η φιλοσοφία ορισμένων ανθρώπων που υπηρέτησαν τον ΠΑΟΚ. Όταν δεν μπορείς να προσφέρεις φεύγεις. Έφτασα 38 χρονών και όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να προσφέρω σταμάτησα 2-3 μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Ορισμένοι άνθρωποι έχουμε αυτή τη λογική. Όταν δεν μπορούμε να προσφέρουμε παίρνουμε το καπελάκι μας και φεύγουμε, αλλά πάντα είμαστε ΠΑΟΚ.