Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
25.9 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1821... Η Τριπολιτσά (Τρίπολη) πέφτει στα χέρια των Ελλήνων επαναστατών. 32.000 τούρκοι και εβραίοι πέφτουν νεκροί, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. «Το άλογό μου από...

Κρίση στην κυβέρνηση: “Kόκκινο πανί” και ο Φίλης…

Με το θέμα Μουζάλα να παραμένει αγκάθι στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς εξακολουθεί να ισχύει το αίτημα του Πάνου Καμμένου για απομάκρυνση…

Του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από την κυβέρνηση, το χάσμα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς συμμάχους βαθαίνει ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με αφορμή το μήνυμα του τελευταίου για την 25η Μαρτίου.

Το θέμα αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ήλπιζε οτι η κρίση με την υπόθεση Μουζάλα θα εκτονώνονταν και ξαφνικά είδε να ξεσπά άλλη μια μια εστία έντασης, σχεδόν από το πουθενά. Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούσαν να εκτιμήσουν εάν η επίθεση του Δ. Καμμένο στον κ. Φίλη σηματοδοτεί μια γενικότερη διάθεση των ΑΝΕΛ ή εάν πρόκειται για πράξη, με την οποία ο βουλευτής εκδηλώνει απλώς την προσωπική του πικρία.

Σεπτέμβριο από το κυβερνητικό σχήμα, χωρίς ωστόσο να έχουν σαφή απάντηση μέχρι τώρα στους προβληματισμούς τους. Δεν είναι ακόμη καθαρό δηλαδή εάν αυτές οι εσωκυβερντικες κρίσεις κρύβουν και την αγωνία του μικρού κυβερνητικού εταίρου για την επερχόμενη δοκιμασία που αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές και θα περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα και το ενδεχόμενο διαφοροποίησης βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Εκτός κι αν, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, οι επικρίσεις προς υπουργούς στοχεύουν κυρίως στη συσπείρωση της παραπαίουσας εκλογικής βάσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που χρειάζονται ένα διακριτό πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα και οχι πλήρη συγχώνευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το βέβαιο είναι ότι το ιδεολογικό χάος και οι εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις και κοσμοθεωρίες για εθνικά, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν για παράδειγμα στην ιστορική οπτική των πραγμάτων, ή ζητήματα σχετικά με το θρησκευτικό συναίσθημα, αρχίζουν να γίνονται εμφανείς και να προκαλούν όλο και περισσότερα εμπόδια και κρίσεις ανάμεσα στους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

Εξ αντικειμένου η κατάσταση αυτή ανατροφοδοτεί τα σενάρια για τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού και κατ επέκταση τις εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα από τη συμφωνία με τους δανειστές στο πολιτικό σκηνικό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά πολλά στη συζήτηση για τη διαπλοκή που θα γίνει στη Βουλή, καθώς πρόκειται για ένα μέτωπο που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και μάλιστα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων έκαναν κοινή προετοιμασία για την αναμέτρηση με την αντιπολίτευση.

Από τη συζήτηση θα φανεί πιθανόν όμως και εάν υπάρχει διάθεση από τους κυβερνητικούς εταίρους να ξεπεράσουν τα άλλα προβλήματά τους, ή εάν αυτά θα σκιάσουν τη συμμαχία τους, με τυχόν νέες αποστροφές από τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές των ΑΝΕΛ για τις απόψεις επί εθνικών θεμάτων, που εκφράζουν διάφοροι αριστεροί υπουργοί.

Η επίθεση του Δ. Καμμένου στον Ν. Φίλη

Σημειωτέον οτι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμενος εξέδωσε τη σφοδρή ανακοίνωση για να καυτηριάσει το περιεχόμενο του μηνύματος που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την Επανάσταση του 1821. Με αυτήν επιτίθεται σφόδρα στον υπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανιστόρητος και προκλητικός, καθώς όπως αναφέρει «αλλοιώνει την ιστορία» και ότι «πολύ σύντομα θα εκδίδει βιβλία με τις προσωπικές του απόψεις για το πώς εξελίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα».
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Καμμένου:

Διαβάστε επίσης:  Γρίφος για την κυβέρνηση η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

«Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη ο οποίος μετά τα σχόλια του περί γενοκτονίας των Ποντίων, την απαγόρευση του σε εκκλησιαστικούς εκπροσώπους να επισκέπτονται σχολεία, θέλησε να ασχοληθεί και με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ας ξεκινήσουμε από τη μη αποστολή εγκυκλίου προς τα σχολεία για πρώτη φορά σχετικά με τους εορτασμούς της εθνικής μέρας. Καθώς φαίνεται το Υπουργείο Παιδείας αρκέστηκε να αποστείλει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου μια περίεργη εγκύκλιο στα σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ Βαθμιας εκπαίδευσης προτείνοντας μια σειρά δράσεων όχι μόνο για εκείνη ημέρα, που θα ήταν φυσικά δικαιολογημένο καθώς η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά για ολόκληρη την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:  Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Αυτές οι δραστηριότητες σύμφωνα με την εγκύκλιο θα εκκινούν από την ανάγνωση και ανάλυση έργων της ελληνικής και της παγκόσμιας ποίησης τα οποία αναδεικνύουν τις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των ανθρώπων χωρίς ωστόσο, να υπάρχει καμία αναφορά σε ένα τετραήμερο δράσεων, εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών για την Επανάσταση του 1821.

Το μήνυμα που απέστειλε ώστε να διαβαστεί στα σχολεία της χώρας ήρθε να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα τους χειρότερους φόβους όλων. Ο κ. Φίλης μετά την Ποντιακή Γενοκτονία θέλει να ξηλώσει και την Εθνική Παλιγγενεσία. Στο μήνυμα του μιλά για Επανάσταση των Ελλήνων ενώ απουσιάζει παντελώς κάθε αναφορά σε Τουρκοκρατία και 400 χρόνια σκλαβιάς πριν την απελευθέρωση των Ελλήνων με αίμα και θυσίες!

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη λοιπόν κάναμε επανάσταση κατά αγνώστων και δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με τον Υπουργό «Η 25η Μαρτίου συμβολίζει τα γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας. Γι αυτό και τα γιορτάζουμε με δυναμισμό κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη ματιά μας στην Επανάσταση του 1821, καθώς τη στοχαζόμαστε μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες». Ο κ. Φίλης σε αυτό το σημείο κάνει λόγο για «καινούργιο έθνος» που δημιουργήθηκε από την Επανάσταση, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει συνέχεια του ελληνικού έθνους από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα.

Προφανώς ο κ. Φίλης έχει μπερδέψει τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους με τη δημιουργία Έθνους και όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος ¨Υποπτεύομαι ότι ο άνθρωπος αυτός προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα Τουρκοκρατία¨

Ο κ. Φίλης πρέπει άμεσα να αντιληφθεί ότι από τη θέση του Υπουργού Παιδείας που του έχει ανατεθεί, διαχειρίζεται ένα σοβαρό και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αυτό της Παιδείας, που επιχειρεί να προετοιμάσει, να καθοδηγήσει και να δημιουργήσει τη νέα γενιά, το μέλλον αυτού του τόπου.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα γαλουχίσει αυτή τη νέα γενιά ένας Υπουργός Παιδείας ο οποίος υποπίπτει τόσο συχνά σε τόσο σοβαρά ¨λάθη¨, αλλάζει την Ιστορία και τα γεγονότα της και δίνει βαρύτητα σε όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά ακόμα και αν μεγάλοι ιστορικοί έχουν αντίθετη γνώμη.

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο κ. υπουργός θα συνεχίσει να αλλοιώνει την Ιστορία με τέτοιου είδους δηλώσεις και γιατί όχι πολύ σύντομα θα εκδίδει νέα βιβλία στα σχολεία με προσωπικές ιστορικές του εκτιμήσεις για το πώς εξελίχθηκαν μεγάλα ιστορικά γεγονότα».

Κοινοποίηση

Ακολουθήστε μας

7,337ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ορούς Ρέις: Η χειρότερη κρίση με την Τουρκία από το 1974 – Τέσσερις ημερομηνίες – σταθμοί

Τέσσερις είναι οι ημερομηνίες – σταθμοί στις σχέσεις με την Τουρκία, μετά...

Συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία για την διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην...

Σε τροχιά… αμερικανικών φρεγατών τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Η επίσκεψη στελεχών του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή