Κρίσιμη η σημερινή τριμερής Αθήνας, Καϊρου, Λευκωσίας

187
Κρήτη: Στην Ελούντα ο Αλέξης Τσίπρας

Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στην Αθήνα νέα τριμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των ηγετών της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου. Οι κ. Σίσι, Αναστασιάδης και Τσίπρας έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία η οποία εξελίχθηκε στον ταραξία της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στους βασικούς στόχους της συνόδου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, και της ασφάλειας. Θα συζητηθούν επίσης θέματα πολιτικής συνεργασίας σε περιφερειακά ζητήματα, όπως ζητήματα που αφορούν τη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κατ´ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, την οποία θα ακολουθήσουν διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:  Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Ακολούθως, θα λάβει χώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια διμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αργότερα θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου Σίσι και του Πρωθυπουργού Τσίπρα, την οποία θα ακολουθήσουν τριμερείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή τους ο κ. Τσίπρας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.