Κτηνίατρος …εργαζόταν σε γνωστό μαιευτήριο

120
Απεργία των γιατρών στις 31 Ιανουαρίου

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης όταν ανακάλυψαν ότι μία κτηνίατρος έκανε εφημερίες σε μαιευτήριο της Αθήνας.

Ο λόγος για το μαιευτήριο «Έλενα», όπου σύμφωνα με το Mega, εντοπίστηκε να εργάζεται… η κτηνίατρος, την ώρα μάλιστα που κανονικοί παθολόγοι βρίσκονταν σε εφημερίες ετοιμότητας, δηλαδή στο σπίτι τους.

«Ρωτήσαμε το νοσοκομείο και μας απάντησαν ότι έκανε διοικητική δουλειά. Σαφώς είναι παράνομο, το διαπιστώσαμε στην έκθεση και αναζητούνται ευθύνες. Φυσικά παραμένει στη θέση της», δήλωσε στο Mega ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, όταν ερωτήθηκαν σχετικά από τους επιθεωρητές οι οποίοι διενεργούν ένορκη διοικητική εξέταση, ισχυρίστηκαν πως έβαλαν την κτηνίατρο σε εφημερία γιατί ήταν καλή στην αρχειοθέτηση φακέλων. Η κτηνίατρος υπηρετούσε επί 15 χρόνια στο μαιευτήριο ως υπεύθυνη τροφίμων, παρόλα αυτά όμως έκανε εφημερίες από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2015 στο παθολογικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης:  Σε αγγειοπλαστική υποβλήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Δεν μπορεί να συμβαίνει σε νοσοκομείο κτηνίατρος να εφημερεύει σε κλινικές. Τι να κάνει ένας κτηνίατρος σε παθολογική κλινική;» αναρωτιέται η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Το πόρισμα των ελεγκτών έχει σταλεί στο νοσοκομείο “Έλενα”, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του οποίου εξετάζει το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων στους επικεφαλής που υπέγραφαν το πρόγραμμα των εφημεριών.