Κωνσταντοπούλου προς εφήβους: Δεν είναι δίκαιο κάθε νέος να πληρώσει 40.000€ για το χρέος

199
Κωνσταντοπούλου, επίθεση, Τσίπρα,

Κάθε νέος πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ για το δημόσιο χρέος. Αυτό δεν είναι δίκαιο και ανεκτό» ανέφερε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στους «έφηβους βουλευτές», κοινοποιώντας τους το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Ως μια μικρή συνεισφορά της Βουλής προς του έφηβους βουλευτές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μοίρασε – μετά το πέρας του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος- το πόρισμα της επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος καλώντας τους εφήβους να το διαβάσουν, να το αξιολογήσουν και να το κρίνουν.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα, η Πρόεδρος της Βουλής επεχείρησε να εξηγήσει στους νεαρούς και τις νεαρές τι σημαίνει το δημόσιο χρέος «για να μην πούμε οικονομικές περικοκλάδες, να πούμε τι σημαίνει το δημόσιο χρέος για εσάς» είπε και συνέχισε «σημαίνει ότι χωρίς να έχετε ποτέ ψηφίσει και διαμορφώσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, καλείται ο καθένας σας να πληρώσει 40 χιλ. ευρώ ως αναλογία του στο χρέος. Και ένα μωρό που γεννιέται χρωστάει 40 χιλ. ευρώ. Αυτό μπορεί να είναι μια δίκαιη συνθήκη; Μια ανεκτή κατάσταση; Λέω όχι και νομίζω και εσείς λέτε όχι» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:  Επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Η κ. Κωνσταντοπούλου πάντως ενθάρρυνε τα παιδιά να αλλάξουν τον κόσμο τονίζοντας ότι «Όποιος σας λέει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, σας λέει ψέματα και θέλει να εξυπηρετήσει σχέδια για την προοπτική της χαμένης γενιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Χαμένη γενιά είναι μόνο αυτή που παραιτείται. Εσείς όμως διεκδικείτε, γι αυτό και δεν θα είστε χαμένη γενιά» είπε. Κλείνοντας δε, την ομιλία της και τις εργασίες της Βουλής των Εφήβων κάλεσε τα παιδιά «να πάρουν το παρόν και το μέλλον στα χέρια τους , «να σπάσετε τα δεσμά που σας θέλουν παθητικούς δέκτες που άλλοι διαμορφώνουν για εσάς χωρίς εσάς… να είστε αληθινοί και αληθινές» κατέληξε.

Στο ίδιο κλίμα ένας έφηβος βουλευτής νωρίτερα, ο Μανώλης Παπαλεξάνδρου από τη Β΄Αθηνών κάλεσε τους συνομήλικους του να αφήσουν τους βουλευτές και το τι λένε και κάνουν στη Βουλή και ενωμένοι να πάνε μπροστά. «Ας τους αφήσουμε εδώ μέσα να κάνουν ό,τι θέλουν… και με σχέδιο και κοινό βηματισμό, να είμαστε ενωμένοι χωρίς να μας χωρίζει τίποτε. Έτσι θα πάμε μπροστά» είπε.