Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021
11.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1878.... Ο ελληνικός στρατός, που είχε εισβάλλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία δυο μέρες νωρίτερα, υπό τις διαταγές του Αντιστράτηγου Σκαρλάτου Σούτσου  απελευθερώνει τη πόλη...

Κόλαση ! Ο Μάκης, ο Κουρτάκης, η “Ουκρανίδα”γκόμενα του Κεδίκογλου και ο Μαρινάκης

Το δεύτερο απόσπασμα που δημοσιεύουμε σήμερα από το σύνολο των συνομιλιών που έχουμε στη διάθεσή μας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Εδώ ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινωνεί με άγνωστο άτομο μέσω του τηλεφώνου του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη.

Εμείς δεν γνωρίζαμε τη φωνή του, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε, δεν κατέστη δυνατόν κι ως εκ τούτου θεωρήσαμε ότι ήταν ο ίδιος επειδή επρόκειτο για τον αριθμό του κινητού του.

Ο κ. Κουρτάκης το αρνείται κι εμείς οφείλουμε να το δεχθούμε και να κάνουμε τη επανόρθωση ζητώντας συγνώμη.

Όμως θα πρέπει να μας πει ποιος κάνει αυτή την απαράδεκτη κουβέντα από τη συσκευή του, γιατί στη συνέχεια όπως μας διαβεβαίωσε ο Σίμος Κεδίκογλου όσα ακούγονται σε αυτή τη συνομιλία εμφανίστηκαν στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» μετά από μερικές ημέρες. Η απειλή δηλαδή υλοποιήθηκε.

Είναι απορίας άξιο πως ο κ. Κουρτάκης δεν βλέπει τίποτα παράξενο και παράνομο σε αυτή τη συνομιλία και επίσης οφείλει να μας εξηγήσει πώς όλα αυτά τα οποία ακούγονται αφού δεν τα λέει ο ίδιος, γράφτηκαν στην εφημερίδα που διευθύνει.

Πέραν από σκοπιμότητες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιον σκοπό εξυπηρετούν, για να αρνείται ο κ. Μαρινάκης ότι η εφημερίδα τού ανήκει, από τον διάλογο καθίσταται φανερό ποιος είναι το αφεντικό.

Στη συνομιλία, η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας, από την εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαΐδη, είναι φανερό ότι σχεδιάζεται πως θα ασκηθεί πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά, Σίμο Κεδίκογλου.

Από τις πεζοδρομιακές φράσεις όπως: «μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι, θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος ή θα γίνει εδώ της πουτάνας» με τις οποίες γινόταν η συνεννόηση μεταξύ του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας, αντιλαμβάνεται κανείς την αντίληψη και το πνεύμα που επικρατούσε στο περιβάλλον Μαρινάκη για το …αγαθό της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία από το περιεχόμενο του διαλόγου, ότι προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, μέσω του διορισμού της «Ουκρανής γκόμενάς» του, όπως την αποκαλούσαν, η οποία υποτίθεται ότι είχε διοριστεί στο γραφείο Τύπου του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάννη.

Επρόκειτο για διαχείριση ροζ σκανδάλου και η εφημερίδα θα αποκόμιζε οφέλη από τις πωλήσεις φύλλων ή υπήρχε κάτι άλλο πιο σημαντικό που επεδίωκαν;

Επικοινωνήσαμε με τον Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος μας είπε επί λέξη τα εξής:

-Δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Όσα συζητούν στην επίμαχη συνομιλία τα έπραξαν κιόλας. Ψάξτε την εφημερίδα και θα τα βρείτε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ενέδωσα. Δεν είμαι πολιτικός που εκβιάζεται.

-Ποιος μίλησε μαζί σας;

-Ο Κουρτάκης από το τηλέφωνο και κάνα δύο φορές που με επισκέφθηκε στο γραφείο μου. Με πίεζε ασφυκτικά αλλά του εξηγούσα ότι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχα καμία αρμοδιότητα διαφημιστικών κονδυλίων.

-Μα αυτό δεν είναι εκβιασμός;

-Ακούστε κάτι, με πίεζε ασφυκτικά αλλά η φιλοσοφία μου είναι ότι ο πολιτικός δεν εκβιάζεται. Όσο για την κοπέλα δεν ήταν Ουκρανή ούτε σύντροφός μου. Παλιά φίλη μου ήταν από την Τσεχία. Αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε παντρεμένος ήμουν, ούτε μόνιμη σχέση διατηρούσα.

Εσείς τώρα μπορείτε να βγάλετε αβίαστα τα δικά σας συμπεράσματα, ακούγοντας τους διαλόγους και να αποφασίσετε εάν η ασφυκτική πίεση στο κυβερνητικό στέλεχος αποτελούσε εκβιασμό ή όχι.

Ακούστε τον διάλογο αυτούσιο, όπως κατεγράφη νόμιμα από τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ και περιήλθε σε γνώση μας.

Ακολουθεί αυτούσιος ο διάλογος όπως κατεγράφη από την ΕΥΠ.

Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.)
Τηλέφωνο Γιάννη Κουρτάκη (Τ.Γ.Κ.)

Τ. Γ.Κ: Έλα.
Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
Τ. Γ.Κ: Στα έστειλα.
Β.Μ: Ναι τα είδα.
Τ.Γ.Κ: Ένα το κρατούμενο. Αν έχεις κάποια απορία πάρε με τηλέφωνο.
Β.Μ: Δεν μου λες αυτό για το (—) για το Βέλγιο το έχεις βάλει μέσα ότι δεν τα δώσαμε;
Τ.Γ.Κ: Στη Γαλλία, έβαλα στη Γαλλία ναι. Στη Γαλλία με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα αυτή τη στιγμή. Ένα το κρατούμενο, τα έχω γράψει όλα αυτά, γι’ αυτό σου είπα ρίξε μια ματιά και αν θέλεις πάρε με ένα τηλέφωνο, τα γράφω. Επίσης να ξέρεις και το εξής. Η γυναίκα, η γκόμενα αυτή του Κεδίκογλου αυτή η Ουκρανή είχε κάνει αίτηση όντως για να προσληφθεί στην ΕΡΤ σε έναν διαγωνισμό και δεν προσλήφθηκε. Δεν το ήξερε ο άλλος, δεν την προσέλαβε. Για τον Μουρούτη όμως που ήξερε κάποια άτομα, τα πέρασε κανονικά. Την κοπέλα αυτή τώρα του Κεδίκογλου, την έχουν προσλάβει γραφείο τύπου στον υφυπουργό των Οικονομικών, στον Μαυραγάννη. Εντάξει; Άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παρεξήγηση, ο κ. Κεδίκογλου πρέπει να καταλάβει ότι ή το μαζεύει πίσω για να μην χάσουμε όλοι ή θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος, θα γίνει της πουτάνας. Είναι αυτό ακριβώς που είπες εσύ χτες, είχες απόλυτο δίκιο. Η υπόθεση θα πάει με τσαμπουκά. Μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι έτσι; Και υπάρχουν και ραμματάκια για τη γούνα σου.
Β.Μ: Που είναι αυτά;
Τ.Γ.Κ: Στα είπα. Σου είπα. Η κοπέλα του αυτή τη στιγμή είναι γραφείο τύπου του Μαυραγάννη του υφυπουργού. Τι θέλεις τώρα, να αρχίσουμε τα… Μάζεψέ τα να πάμε παρακάτω.
Β.Μ: Εντάξει, ok.
Τ.Γ.Κ: Εντάξει;
Β.Μ: Ναι

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι γκρίνιες Του ανασχηματισμού…

Πάντα μετά από έναν ανασχηματισμό υπάρχουν γκρίνιες. Και από αυτούς που βγήκαν από την κυβέρνηση και από αυτούς που περίμεναν και δεν αξιοποιήθηκαν. Κάποιες...
Exit Poll (2ο κύμα): ΝΔ: 32%-34% – ΣΥΡΙΖΑ 24%-26%

Είναι λύση οι πρόωρες εκλογές;

Μία από τις ατάκες του Ευγένιου Ιονέσκο (26 Νοεμβρίου 1909-28 Μαρτίου 1994) που έχουν μείνει στην ιστορία ήταν το «μπορείς πάντα να προβλέψει τα...
Θεοχάρης στο NET24: "Δεν θα είναι προϋπόθεση το εμβόλιο για να ταξιδεύουμε"

Θεοχάρης στο NET24: “Δεν θα είναι προϋπόθεση το εμβόλιο για να ταξιδεύουμε” (βίντεο)

O υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ΝΕΤ24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα και την Αμαλία Κάτζου.  Ο κ. Θεοχάρης μίλησε για τις συνέπειες της...
Πέντε χρόνια πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει την "κούρσα" της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θεοδωρικάκος σχολιάζει Μητσοτάκη

Πέντε χρόνια πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει την "κούρσα" της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την επέτειο των πέντε χρόνων -παρά...

Ο Ράμα αποκάλυψε λεπτομέρειες από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες από τη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ιανουάριος 8, 2021. 20:16- Ελλάδα Μέσω...
Ανασχηματισμός: Έγινε υφυπουργός ενώ βρισκόταν στον "αέρα"

Ανασχηματισμός: Έγινε υφυπουργός ενώ βρισκόταν στον “αέρα”

Τα περισσότερα τηλεφωνήματα στους νεοεισερχόμενους υπουργούς και υφυπουργούς, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, τα έκανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως αναφέρει ο "Βηματοδότης". Ένας νέος...

Ο Τσίπρας τους έσωσε όλους – εκτός από τον Βρούτση!

Παρέμειναν στην κυβέρνηση οι Νίκη Κεραμέως, Χάρης Θεοχάρης, Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο Χρήστος Σταϊκούρας, τον οποίο ωστόσο ουσιαστικά δεν στόχευε ο αρχηγός της...

Βρείτε μας

7,719ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη

Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου της Τιτίκας Σαριγκούλη. Η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας...

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους πολίτες 80 έως 84 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού εμβολιασμού για τους πολίτες 80 έως...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1878.... Ο ελληνικός στρατός, που είχε εισβάλλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία δυο μέρες...

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται για ακόμη μία εβδομάδα το lockdown

Tην παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα κατά την οποία θα ισχύουν τα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή