Κόντρα στη βουλή για την επιστολή του ΥΠΕΞ – Κοτζιάς: Το έγγραφο ήταν απόρρητο (φωτο&βίντεο)

100
Κοτζιά σε κυπριακό δικαστήριο: Ούτε επί χούντας δεν διασύρθηκε έτσι η Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε πως το έγγραφο που έστειλε ήταν απόρρητο και πως η ΧΑ το έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι δεν θα την ξανακαλέσει στο συμβούλιο για την Εξωτερική Πολιτική.

Το έγγραφο που προκάλεσε το επεισόδιο:

έγγραφοΥψηλοί τόνοι από Μεϊμαράκη
H δημοσιοποίηση της επιστολής προκάλεσε αντιδράσεις στη Βουλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να τη χαρακτηρίζει “απίθανη, αφελή και επικίνδυνη”.
“Για μας δεν υπάρχει η επιστολή” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους: “Για μας ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε συζητήσει τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου”. “Τι μας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα”; Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: “Έτσι κάνατε διαπραγμάτευση; Διαπραγματευόσαστε με τους ΑΝΕΛ τι θα περάσετε και τελικά φτάσαμε να φέρατε μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία”;

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Σαν το οξύ διαβρώνετε τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος

Λεβέντης: Τι σημασία έχει το ποιο όνομα θέλω εγώ…
Την επιστολή σχολίασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: “Μας έστειλε και μας επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το πώς θέλουμε να ονομαστούν τα Σκόπια. Πιστεύω ότι υπήρχε μια διαπραγμάτευση πάνω σε αυτό το θέμα. Και, εάν πω εγώ τι όνομα θέλω, τι σημαίνει αυτό; Τα Σκόπια θα το αποδεχθούν; Το θέμα είναι το πώς θα πειστούν τα Σκόπια. Επομένως τι σημασία έχει το ποιο όνομα θέλω εγώ…”.